Terug naar Verzamel ze allemaal: de Apple dongles
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Verzamel ze allemaal: de Apple dongles

Door Redactie iCreate4 november 2016 08:362 min. leestijd1

Daar was ie weer, bij Apple’s keynote vorige week. Om je MacBook Pro contact te laten maken met je iPhone 7 heb je een adapter (dongle) nodig. Dat hebben we de laatste tijd vaker gehoord … Apple schrapt steeds meer traditionele aansluitingen. De iPhone 7 moest het al stellen zonder gewone koptelefoonaansluiting, bij de nieuwe MacBook Pro schrapte Apple de reguliere usb-aansluiting, de SD-kaart en de hdmi-poort en ben je voor veel zaken aangewezen op adapters.

19 dongles te koop

Waar Apple, met zeker de iPhone 7, fors inzet op draadloos, is het merkwaardig dat we nu toch wéér met een nieuwe dongle te maken krijgen. Een blik in de webshop van Apple leert dat de meest vers aangekondigde dongle alweer de negentiende is die bij Apple te koop is. Negentien … Dat is bijna drie keer zoveel als dat je iPads kunt bestellen in de Store.


https://twitter.com/dbreunig/status/792034409788518401/photo/1

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Voor een bedrijf dat voorstaat op het intuïtieve en het vernieuwende is dat een te hoog aantal. Het betekent weliswaar dat er de bereidheid is om naar oplossingen te zoeken maar ook dat er in veel gevallen wellicht iets te eenvoudig afstand in genomen van een koers die eerder gevaren werd.

Wat nou simpel

Naast het gegeven dat Apple fijn spul is om mee te werken, is een andere grote reden om te kiezen voor Apple de simpelheid. Je hoeft alleen te doén om erachter te komen hoe iets werkt. Wat we in ieder geval zeker weten bij kabeltjes, adapters of dongles is dat het nooit simpel is. De kans is te groot dat je de verkeerde hebt mee gegrist en je ze uiterst makkelijk kwijt bent. Tenminste … de dongle die je net nu nodig hebt.

Het is te hopen dat deze trend binnen afzienbare tijd af gaat nemen. Het zou toch zonde zijn om naast je vlotte laptop-tas waar snaarstrak alles precies in past een extra tasje te moeten aanschaffen. Eentje waar je al je dongles, adapters en stekkertjes in meetorst.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
WilcoVx
Lezer
WilcoVx

Ja het is inmiddels een beetje gekkenwerk aan `t worden. Als je een iets recentere model Mac wil aankopen dan moet je sowieso al kijken naar een Tb>Fw800 kabel om maar wat te noemen. Alle externe HDDrives zomaar ff vervangen doe je ook niet gauw. En dan al die nieuwe type kabel/converters met USB-C/Tb3 (naar of Ethernet of HDMI o.i.d.) kosten nu ook behoorlijk veel en je heb er voor elk ding 1 nodig dus uiteindelijk een hele bos rond te slingeren op bureau of in tas. Zou het niet goed zijn om (weer?) eens een artikel te besteden aan… Lees meer »