Terug naar Vertragingen in openbaar vervoer voortaan zichtbaar in Google Maps
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Vertragingen in openbaar vervoer voortaan zichtbaar in Google Maps

Door Jelle Mol2 juni 2015 13:422 min. leestijd1

Google Maps is in Nederland uitgebreid met live ov-informatie. Dat betekent dat de actuele vertrektijden en eventuele vertragingen van treinen, bussen, trams en metro’s voortaan in Google Maps worden getoond. Het was al langer mogelijk om via Google Maps je route te plannen met openbaar vervoer, maar met de toevoeging van realtime informatie is Nederland het eerste land ter wereld waar live ov-informatie voor het hele land beschikbaar is via Google.

Openbaar vervoer Google Maps

Live ov-informatie

De extra functie is per direct beschikbaar in de Google Maps-app en Google Now. Informatie over vertragingen wordt beschikbaar gesteld door ov-bedrijven in Nederland, zoals NS en GVB. Ook is er een samenwerking aangegaan met partijen als 9292. Wanneer je via Google Maps een reisadvies opvraagt en je kiest voor openbaar vervoer, zullen de actuele vertrektijden getoond worden en wordt eventueel het advies daarop aangepast. Voor gebruikers van Google Now gaat het nog een stapje verder: zij kunnen proactief een notificatie krijgen wanneer hun bus of trein vertraging heeft, zodat ze zelf ook later kunnen vertrekken.

Apple Kaarten

Bij Apple Kaarten is het allemaal nog niet zo ver, al krijgt iOS 9 wel ondersteuning voor openbaar vervoer. In Nederland en België hebben we daar voorlopig nog niet zoveel aan: de ondersteuning is in eerste instantie beperkt tot Londen, Parijs, Berlijn, San Francisco, New York en Toronto.

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Marcel ter Wal
Lezer
Marcel ter Wal

ik reis elke dag maandag dinsdag donderdag en vrijochtend en vrijdag middag met lijn 108 van huizen weiddeweg naar busstation huizen terug neem ik bus 108 van 15:09 bij busstation huizen naar weideweg huizen en ik wil op de hoogte gehouden worden of mijn lein optijd rijd