Terug naar ‘Verkoopcijfers Apple Watch slechter dan verwacht’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Verkoopcijfers Apple Watch slechter dan verwacht’

Door Jelle Mol3 augustus 2015 10:052 min. leestijd0

Hoe goed verkoopt de Apple Watch? Nu we van Tim Cook geen exacte cijfers van de Apple Watch hoeven te verwachten, zijn we aangewezen op schattingen van analisten en gegevens van leveranciers. Het Taiwanese Advanced Semiconductor Engineering, dat de behuizing bouwt voor de processor en sensors van de Watch, heeft dan ook een tipje van de sluier opgelicht. En daaruit blijkt dat de verkoopcijfers een stuk slechter zijn dan verwacht, meldt The Wall Street Journal.

Teleurstellend

Investeerders van de leverancier zou zijn verteld dat het bedrijf niet break-even kan draaien omdat er in het tweede kwartaal minder dan twee miljoen stuks per maand worden verscheept. De verwachting is dat die doelstelling ook niet in het derde kwartaal wordt gehaald, ondanks dat traditioneel dan meer verkocht wordt. Een analist noemt de Apple Watch de cijfers een ‘teleurstelling, ondanks dat de verwachtingen toch al laag waren’.

Verkoopcijfers Apple Watch

De berichten geven weliswaar inzicht in het (uitblijvende) succes van de Apple Watch, maar de precieze verkoopcijfers blijven een mysterie. Volgens Apple zelf verkoopt de Watch ‘beter dan verwacht’ en kende het horloge een piek in de maand juni, de maand waarvan werd gezegd dat de verkoop toen was gekelderd met 90%. Daarbij moet worden opgemerkt dat een nieuw product in de eerste jaren altijd matig verkoopt, terwijl de smartwatch het al beter doet dan de eerste iPhone en iPad. Apple stelt bovendien dat niet al te veel moet worden afgegaan op cijfers van leveranciers, omdat zij een beperkt zicht hebben op de volledige productieketen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar