Terug naar Verkoop Samsung Galaxy Note 7 wereldwijd gestopt
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Verkoop Samsung Galaxy Note 7 wereldwijd gestopt

Door Laura Grootaarts11 oktober 2016 10:192 min. leestijd0

Samsung heeft de verkoop van de Samsung Galaxy Note 7 wereldwijd gestaakt. Dat heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf gisteren bekendgemaakt via zijn website. De toestellen willen nog weleens ontploffen en Samsung gaat onderzoeken waardoor dat wordt veroorzaakt. Samsung adviseert iedereen met een Note 7 om het toestel uit te schakelen, ook mensen die inmiddels al een vervangend exemplaar hebben gekregen.Samsung Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7 ontploft

Er zijn in de afgelopen weken al ongelooflijk veel incidenten geweest met Samsungs paradepaardje. Op 1 september waren er wereldwijd 35 gevallen bekend van Samsungs die op een willekeurig moment exploderen. Samsung kwam toen met een terugroepactie waarbij miljoenen toestellen retour kwamen. De vervangende toestellen hadden veilig moeten zijn, maar bleken echter al net zo licht ontvlambaar.

Samsung Galaxy Note 7

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Meerdere mensen zijn inmiddels gewond geraakt omdat de accu van hun telefoon spontaan ontbrandde. In Amerika moest een vliegtuig van Southwest Airlines worden geëvacueerd omdat een Note 7 vlak voor het opstijgen in brand vloog – en dat terwijl de eigenaar de betreffende smartphone vlak daarvoor zelfs als had uitgeschakeld.

In Nederland is het toestel overigens nog niet in de omloop. Het toestel had oorspronkelijk op 9 september in de winkels moeten liggen, maar omdat er in het buitenland al een reeks incidenten was gemeld, werd de release uitgesteld. Deze week had het zover moeten zijn, maar daar is nu dus een streep doorheen gezet.

Concurrentie met iPhone 7 (Plus)

De Samsung Galaxy Note 7 had de grote concurrent van de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus moeten worden, die sinds 16 september te koop zijn. Naar verluidt heeft Samsung alle zeilen bijgezet om eerder in de winkels te liggen dan de nieuwe telefoon van Apple. Samsung wilde Apple zelfs naar de kroon steken door de nieuwe Galaxy Note 7 uit te rusten met diverse revolutionaire functies waar de iPhone nog niet aan toe is. Denk aan een irisscanner en een batterij die supersnel oplaadt. Blijkbaar is dat te overhaast gebeurd.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 7
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar