Terug naar Valtest: iPhone 6s vs. Galaxy S7 (video)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Valtest: iPhone 6s vs. Galaxy S7 (video)

Door Laura Grootaarts26 mei 2016 18:112 min. leestijd0

Video’s waarbij mensen hun dure smartphone te pletter laten vallen: YouTube staat er vol mee. Ze zijn grappig om te zien (hoewel je altijd ook een beetje de pijn van de telefoon in kwestie voelt). Maar wetenschappelijk verantwoord kunnen we ze niet noemen, want er is sprake van te veel variabelen.

Bij de meeste van deze video’s laat iemand de telefoon uit zijn hand vallen, vanaf een hoogte die dan wordt aangeduid met ‘heuphoogte’ of ‘hoofdhoogte’. Zo’n benadering is niet al te nauwkeurig, dus je weet nooit of de telefoons die getest worden precies dezelfde krachten moeten doorstaan. Bovendien, als je verschillende telefoons na elkaar uit je hand laat vallen, hoe zorg je er dan voor dat ze steeds in exact dezelfde hoek vallen? Kortom: volstrekt onbetrouwbaar.

iPhone 6s vs. Galaxy S7: wie wint?

De makers van de onderstaande val-test pakken het net even anders aan. In deze test nemen de iPhone 6s en de Samsung Galaxy S7 het tegen elkaar op. Een wonderlijk apparaat zorgt ervoor dat beide telefoons vanaf exact dezelfde hoogte op exact dezelfde manier vallen. Of het nu helemaal wetenschappelijk verantwoord is? Daar valt nog steeds het een en ander op af te dingen. Om te beginnen had de test dan een keer of honderd herhaald moeten worden en dat is dan ook weer zo’n dure hobby. Hoe dan ook, het blijft leuk, zulke video’s. Wie er wint? Dat verklappen we niet, kijk zelf maar:

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar