Terug naar Uitgelekte naaktfoto’s iCloud gevolg van phishing
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Uitgelekte naaktfoto’s iCloud gevolg van phishing

Door Daan Jeuken16 maart 2016 15:292 min. leestijd0

Herinner je je nog de uitgelekte naaktfoto’s van vele celebrities, in 2014? De dader, de 36-jarige Ryan Collins, heeft bekend schuldig te zijn aan het ontfutselen van de gegevens van meer dan honderd mensen, waaronder Jennifer Lawrence, Kate Upton, Kirsten Dunst en Senela Gomez. Misschien nog wel belangrijker: Collins bevestigde ook dat hij de gegevens had bemachtigd via phishing. Apple (en Google) treft dus geen blaam: iCloud is niet lek.

Geen lek in iCloud

Toen twee jaar geleden de pikante foto’s uitlekten, werd al snel gevreesd dat de beveiliging van iCloud en Zoek mijn iPhone hiaten bevatte. Apple stelde direct een onderzoek in en concludeerde dat de gegevens waren bemachtigd via een gerichte aanval, dus niet door fouten bij Apple.

Phishing

Deze stelling van Apple is nu dus bevestigd door Collins. Hij stuurde phishingmails naar de beroemdheden, die zogenaamd van Apple of Google afkwamen, en bemachtigde zo de inloggegevens van 50 iCloud- en 72 Gmail-accounts. Via deze accounts kon Collins alle e-mails, telefoonnummers, foto’s en video’s bemachtigen, waaronder het pikante materiaal.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Twee-staps-verificatie

De celebrities trapten dus in de phishingmails – een steeds groter wordend gevaar op internet. Ze hadden echter nog één ding kunnen doen om zich te beschermen: twee-staps-verificatie inschakelen. Daarmee had Collins nog steeds geen toegang gehad tot de gegevens. Gelukkig kunnen de celebrities bij iCreate lezen hoe je dit instelt.

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar