Terug naar Komt Touch ID tóch op de achterkant van de iPhone 8?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Komt Touch ID tóch op de achterkant van de iPhone 8?

Door Laura Grootaarts21 juli 2017 11:032 min. leestijd0

De nieuwe iPhone 8 krijgt waarschijnlijk zulke smalle randen, dat er geen plek meer is voor de thuisknop in zijn huidige vorm. Dat betekent dat Touch ID verhuist naar een andere plek op het toestel. Maar waarnaartoe? Net nu we er met zijn allen van overtuigd waren dat de vingerafdrukscanner niet op de achterkant komt, lijkt een lek weer het tegendeel te bewijzen.

Touch ID iPhone 8 onder het Apple-logo

iPhone 8 achterkant touch id

Op foto’s die verschenen op de Chinese site Baidu (via Cult of Mac), zien we de achterkant van een iPhone 8 – herkenbaar aan de verticale opening voor een verticale dubbele camera. Pal onder het Apple-logo, zie je een ronde uitsparing en dat zou mogelijk de plek voor de Touch ID-sensor zijn. Hij zit in ieder geval op een plek die gemakkelijk te bereiken is; pak je je iPhone op, dan leg je hier als automatisch je vinger neer. Anders dan bij de Samsung Galaxy S8+, waarbij je je grip moet aanpassen om de scanner te kunnen bereiken (en je dan vaak per ongeluk je vinger op de camera legt).

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Toch hopen we dat deze foto’s fake zijn. Wat ook mogelijk is, is dat we hier een inmiddels verouderd prototype zien – Apple test natuurlijk verschillende modellen voordat ze een definitief design kiezen.

Mogelijke plekken voor Touch ID

Nu de rand aan de onderkant van het scherm geen ruimte meer biedt voor een thuisknop met Touch ID, zijn er grofweg vier scenario’s mogelijk, waarvan bovenstaande er één is. Een andere optie is dat Touch ID in het scherm wordt ingebouwd, op de plek waar ook de virtuele thuisknop komt. Forbes claimde eerder deze week dat Touch ID in de powerknop aan de zijkant komt. Ten slotte zijn er ook geruchten over het einde van Touch ID: Apple zou overstappen op gezichtsherkenning.

Lees ook ons iPhone 8 dossier.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone X
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar