Terug naar Tóch een donker thema voor iOS 10?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Tóch een donker thema voor iOS 10?

Door Laura Grootaarts16 juni 2016 15:442 min. leestijd0

We wisten het zo goed als zeker: tijdens de WWDC zou er een donkere modus voor iOS 10 worden aangekondigd. Aanwijzigingen te over. De officiële WWDC-app kreeg een donker jasje, de uitnodiging voor het evenement had ook die stijl en als klap op de vuurpijl kon zelfs Siri zijn mond niet dicht houden. Tot ieders verbazing werd er tijdens de WWDC met geen woord gerept over een donker thema voor iOS 10. Maar nu lijkt het er toch op dat er ooit in de toekomst een donker thema komt voor de iPhone en iPad.

iOS 10 donker thema

Aanwijzingen in de broncode

Ontwikkelaars op de WWDC zijn inmiddels druk bezig met de beta van iOS 10, en daarin is op het eerste gezicht geen donkere modus te vinden. Maar een ontwikkelaar die aan de slag ging met de broncode van het besturingssysteem, deed een bijzondere ontdekking:

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music


Het thema is op deze manier aangetroffen in onder meer de apps Berichten, iTunes, Safari, Klok en iTunes. Mogelijk kunnen ook apps van derde partijen straks gebruikmaken van de donkere modus. Het lijkt erop dat de functie al wel is ingebouwd, maar dat Apple hem nog niet geactiveerd heeft.

Donker thema iOS 10 en tvOS

Misschien is Apple alvast begonnen met het thema, maar is het nog niet helemaal af. De kans bestaat dat we het dan in september alsnog tegen gaan komen in iOS 10, naast alle vernieuwingen dit Apple nu al heeft aangekondigd. Dat zou mooi nieuws zijn voor mensen die vaak in de avonduren hun iPhone of iPad gebruiken, maar ook voor slechtzienden.

Apple heeft tijdens de keynote wel bevestigd dat er een donker thema komt voor de Apple TV, want niet iedereen is fan van het huidige lichte thema. Het donkere thema in tvOS is ideel voor mensen die hun films het liefst zien in een meer bioscoopachtige setting. Ook in donkere huiskamers komt de Apple TV dankzij dit nieuwe thema beter tot zijn recht.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar