Terug naar Tim Cook: 'Nieuwe iPhone krijgt functies waar je niet zonder kunt'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Tim Cook: 'Nieuwe iPhone krijgt functies waar je niet zonder kunt'

Door Laura Grootaarts3 mei 2016 09:583 min. leestijd0

Vorige week was er veel te doen rondom de bekendmaking de kwartaalcijfers van Apple. Omdat er dit keer stukken minder iPhones, iPad en Mac zijn verkocht, maakte het bedrijf voor het eerst in dertien jaar minder winst dan in dezelfde periode het jaar daarvoor.

Tim Cook

Na de presentatie van de kwartaalcijfers maakten de aandelen van Apple een vrije val. Toen vervolgens ook nog grootaandeelhouder Icahn naar buiten bracht dat hij al zijn Apple-aandelen van de hand had gedaan, was het hek helemaal van de dam. Heeft Apple zijn beste tijd gehad? Tim Cook denkt van niet, zei hij gisteren in een gesprek met Jim Cramer van CNBC. Bovendien deed hij wat interessante uitspraken over de toekomst van Apple.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Overdreven reactie

Cook vindt dat er overdreven gereageerd is op de cijfers van het tweede kwartaal. Op de vraag of Apple zijn beste dagen gehad heeft, zegt hij: ‘Ik ben het daar compleet mee oneens.’ Volgens Cook zit er nog zeker rek in de iPhone-markt en zijn er nog volop kansen in landen als India en China. Bovendien vindt hij een omzet van 50 miljard en een winst van dik 10 miljard nog altijd erg goed: ‘Niemand komt hier ook maar bij in de buurt. Vorig jaar hadden we een omzet van 53 miljard. Het bedrijf op nummer 2 had 24 miljard. Dus we doen het goed.’

Cook heeft ook een verklaring voor de tegenvallende verkoopcijfers. Vorig jaar hebben veel mensen geüpgraded naar de iPhone 6. Dit jaar hebben minder mensen de overstap gemaakt naar de allernieuwste iPhone – hoewel de cijfers nog altijd beter zijn dan die van twee jaar terug. Maar mensen blijven hun iPhone wel gebruiken en nemen steeds meer diensten af van Apple zoals Apple Music en Apple Pay. iTunes en de App Store doen het ook goed. Services zijn een belangrijke inkomstenbron van Apple en dit onderdeel van het bedrijf groeit enorm.

Toekomst van iPhone en Apple Watch

Tim Cook belooft veel voor de toekomst – zonder ook daadwerkelijk iets prijs te geven. ‘Er zitten grote innovaties in de pijplijn. Iedereen wil straks updaten naar de allernieuwste iPhone. […]. Het is altijd het doel geweest van Apple. Dingen doen die je leven verrijken. Straks kijk je terug en denk je, hoe heb ik ooit zonder gekund?’ Mooie marketingtaal, maar Cook wordt weinig concreet over wat voor functies we precies kunnen verwachten.

Cook heeft verder nog hoge verwachtingen van de Apple Watch. Hij vergelijkt het met de iPod: ‘Als je kijkt naar de iPod, die werd aanvankelijk ook niet als een succes gezien. Maar nu lijkt het alsof het van de ene op de andere dag een succes was. Met de iPhone was hetzelfde het geval. Mensen klaagden dat er geen fysiek toetsenbord was en dat niemand het zou willen. Als mensen over een paar jaar terugkijken zullen ze zeggen: “Hoe heb ik dat horloge ooit níet kunnen dragen?” Want het doet zoveel voor je. En dan is plotseling weer zo’n succes dat uit de lucht kwam vallen.

De volledige tekst van het interview is te lezen op 9to5Mac.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar