Terug naar Tesla Model 3 gepresenteerd: dit moet je weten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Tesla Model 3 gepresenteerd: dit moet je weten

Door Sven Lamers1 april 2016 09:062 min. leestijd0

Vanochtend rond 5 uur Nederlandse tijd heeft Tesla zijn Model 3 gepresenteerd. Volgens CEO Elon Musk moet deze auto voor de doorbraak van elektrische auto’s zorgen. Dankzij het uiterlijk, de technische gegevens en de prijs zou dat zomaar kunnen. We zetten alle feitjes op een rij.

Tesla Model 3 rood en zilver

Prijs en actieradius

Tijdens de presentatie liet Musk weten dat de prijs voor Teslas Model 3 bij 35.000 dollar begint. Omgerekend zijn dat zo’n 31.000 euro, maar we verwachten dat de prijs een op een wordt overgenomen. Voor dat geld krijg je al een dikke Audi of BMW met extra uitrusting. Bijna nog belangrijker bij een elektrische auto is zijn actieradius. En ook hier schittert de Model 3. In de basisvariant rijd je er zo’n 350 km (215 mijlen) mee, en waarschijnlijk gaat de reikwijdte zelfs nog omhoog bij het productiemodel. Net als de Model S komt de Model 3 in varianten met achterwielaandrijving en vierwielaandrijving.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Snelheid en Superchargers

In basisvariant gaat de Model 3 in minder dan 6 seconden van 0 naar 100, maar uiteraard zijn er hogere uitrustingsniveaus die ‘veel sneller zijn’, aldus Musk. Ook ondersteunen alle Tesla Model 3 het Supercharging Network waarmee je onderweg je auto gratis mag opladen. Aan het eind van 2017 – dan moet de Tesla Model 3 oud de markt komen – wil het bedrijf zo’n 7200 Superchargers wereldwijd hebben. Dat zijn dubbel zo veel als nu.

Tesla Model 3 Zilver

Grote tablet op het dashboard

Binnenin op het dashboard vind je een reusachtig 15-inch touchscreen in landschapsverhouding. Twee inch kleiner dan het beeldscherm in portretverhouding van de Model S weliswaar, maar volgens ons ziet het er wel beter uit op het dashboard. Ondersteuning voor CarPlay zit er waarschijnlijk niet in. De Autopilot-functie waarmee de Model S en X van Tesla op snelwegen half-autonoom kunnen rijden, zit ook op de Model 3, evenals alle andere beveiligingsfuncties.

Volgens Musk biedt de Model 3 genoeg ruimte voor 5 volwassenen die dan heel comfortabel kunnen zitten. Qua bagageruimte is de Tesla beter dan elke andere auto met dezelfde afmetingen. Je kunt er zelfs een 2 m lange surfplank in kwijt!

Tesla Model 3 dashboard

Reserveren

Het gaat wel nog even duren voordat we in de Tesla Model 3 mogen rijden: naar verwachting verschijnen de eerste productiemodellen pas eind 2017. Je kunt echter nu al je Model 3 bij Tesla reserveren, voor het kleine bedrag van zo’n 1000 euro. Dat bedrag wordt dan van de uiteindelijke prijs (naar verwachting dus zo’n 35.000 euro) afgehaald. In totaal hebben al meer dan 130.000 mensen een Model 3 gereserveerd.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar