Terug naar Spraakherkenning komt in 2011
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Spraakherkenning komt in 2011

Door Redactie iCreate11 november 2010 15:232 min. leestijd1

MacSpeech 2.0 verschijnt begin 2011 in het Nederlands. Dit meldde ontwikkelaar Nuance gistermiddag aan de redactie van iCreate. Met MacSpeech kun je de Mac bedienen via spraakherkenning en teksten dicteren met bijvoorbeeld Word voor Mac of Pages. Nuance is een van de grootste leveranciers van spraakbedieningssoftware en is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de Voice Control in de iPhone en de Xbox Kinect.

Slim programma
Veel mensen lopen bij spraakbediening tegen het probleem dat het programma hun stem niet herkend en/of de verkeerde woorden noteert. Daarom moet je MacSpeech voor gebruik eerst trainen op je stem en opslaan in een profiel. Daarnaast moet je zelf een woordenlijst bijhouden of toevoegen via aanvullende software. Dat laatste is met name handig voor advocaten en artsen, die hun eigen jargon hebben. Als je dit goed doet, belooft Nuance dat het programma al voor 80 procent accuraat noteert. En gaanderweg zal het programma steeds beter worden: MacSpeech leert meer naarmate je fouten consequent blijft corrigeren. Zo heb je binnen een uur een werkbare situatie en binnen een week een bijna perfect werkend systeem, aldus de ontwikkelaar.

De toekomst
De demonstratie van Nuance zag er in ieder geval erg indrukwekkend uit en we zijn erg benieuwd naar het uiteindelijke product. Overigens vroegen we Nuance ook wanneer de spraakbediening van de iPhone en iPod touch Engelse artiesten en Engelse liedjes zullen kunnen herkennen. Aangezien dit ‘stemonafhankelijke’ software betreft, gaat dit nog wel even duren, maar over een jaar of twee zou het zomaar in je iPhone kunnen zitten. Over een Nederlandse versie van Dragon Dictate voor de iPhone en de iPad is nog niet veel bekend, maar het staat wel op de planning.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Harrie
Lezer
Harrie

Geweldig!, Daar wacht ik al een paar jaar op.
Dan kan de windows virtual machine eindelijk verdwijnen. Scheelt weer schijfruimte.