Terug naar Spotify helpt je SSD om zeep
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Spotify helpt je SSD om zeep

Door Laura Grootaarts13 november 2016 10:332 min. leestijd

Gebruik je de desktop-app Spotify op je Mac en heb je een SSD? Dan kan dit funest zijn voor de levensduur van je SSD. De app schrijft enorme hoeveelheden data naar je schijf, zelfs als hij niet actief is.Spotify SSDSpotify schrijft veel data naar SSD

Ars Technica stipte het probleem aan. Al zeker vijf maanden schrijft de Spotify-app tientallen tot honderden gigabytes bij en meteen weer af. In sommige gevallen loopt het zelfs op tot terabytes. Dit gebeurt zelfs als je muziek niet offline opslaat of de app überhaupt in gebruik hebt.

Het probleem doet zich voor bij SSD’s en gewone harde schijven, maar in het eerste geval is het probleem groter. De levensduur van SSD’s is beperkt, na een X aantal data houdt het op. Gewoonlijk niet iets om je druk om te maken, want je kunt er met normaal gebruik heel lang mee vooruit: 20 tot 30 jaar. Maar met Spotify op je Mac kan het ineens hard gaan en legt de SSD binnen een jaar het loodje.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Update Spotify komt eraan

Inmiddels is er een update van Spotify, die wordt beetje bij beetje uitgerold en is dus niet direct voor iedereen beschikbaar. Zodra de update er is, krijg je een notificatie rechtsboven in de app. Je kunt het ook handmatig checken via het voorkeuren-menu, onder ‘Over Spotify’. Kun je versie 1.0.42 nog niet downloaden, dan kun je Spotify beter beluisteren via de web-app.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen