Terug naar Spotify in problemen door Apple Music
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Spotify in problemen door Apple Music

Door Sven Lamers24 augustus 2016 09:062 min. leestijd0

Het moge duidelijk zijn dat de relatie tussen Spotify en Apple na de lancering van Apple Music niet beter is geworden. De twee zijn hardnekkige concurrenten die om elke gebruiker vechten. Volgens een rapport heeft de muziekdienst het door Apple Music lastiger om goede contracten te sluiten met de labels. Deze willen namelijk dat Spotify, dat oorspronkelijk goedkopere tarieven had, voortaan even veel betaalt als Apple.

Spotify Release Radar

Contracten met labels

Naar verluidt betaalt Spotify 55 procent van zijn omzet aan de labels, terwijl Apple Music 58 procent betaalt. Volgens het rapport kreeg de muziekdienst in het begin een soort ‘marketingaanbieding’, maar nu willen de platenmaatschappijen dat het bedrijf even veel betaalt. Dat staat haaks op het beleid van het bedrijf. Het zou liever minder willen betalen om eindelijk winst te maken. Ook een toekomstige beursgang van de muziekdienst speelt hierin mee.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Argumenten van Spotify

Spotify argumenteert dat Apple pas na de gratis proefperiode van drie maanden überhaupt iets betaalt en dat het zelf niet zo veel geld heeft als Apple, Amazon of Google. Alle drie hebben een eigen muziekdienst, maar veel meer geld omdat ze andere bronnen van inkomen hebben.

Volgens het rapport blijven de onderhandelingen ’optimistisch’ en wordt verwacht dat uiteindelijk een soortgelijke deal gesloten wordt als in de afgelopen jaren. Mogelijk wil de muziekdienst de platenmaatschappijen tegemoetkomen door nieuwe releases alleen voor betalende klanten beschikbaar te maken.

‘Muziek verdwijnt niet’

Spotify’s contracten met de drie grote labels, Universal, Warner en Sony, zijn allemaal afgelopen. Maar dat betekent niet dat je zorgen moet maken dat muziek van deze plantenmaatschappijen van de muziekdienst verdwijnt. Volgens het rapport is dat ‘out of question’.

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar