Terug naar Ontmoet Spot, de robothond van Google
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Ontmoet Spot, de robothond van Google

Door Redactie iCreate12 februari 2015 15:122 min. leestijd0

Erg lief ziet hij er nog niet uit, maar de mechanische robothond van Google heeft met de nodige fantasie nog best wel wat weg van een huisdier. Spot is een elektronisch aangedreven viervoeter en de jongste telg van de robotfamilie van Boston Dynamics, dat eind 2013 werd overgenomen door Google. Maar wat moeten we ermee?

Google robothond Spot

Robothond Spot

Het bedrijf achter Spot is een ingenieursbedrijf dat gespecialiseerd is in robotica. Eerdere projecten van Boston Dynamics waren voornamelijk gericht op militaire inzetbaarheid. Erg vriendelijk zien de de Atlas en BigDog er dan ook niet uit, maar het lijkt erop dat dat met Spot anders is. Deze kleinere (73 kg) en stillere robothond wandelt vrolijk door de kantoorgangen, doet zijn best om in balans te blijven als hij getrapt wordt en is ook niet vies van een stukje rennen of traplopen.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

Google robots

Het zou daarom zomaar kunnen dat Google de ingenieurs van Boston Dynamics aan het werk heeft gezet om een consumentvriendelijke robothond te ontwikkelen. Voor wie of waarom is veel te ver vooruit gedacht, want voor nu gaat het alleen nog om de ontwikkeling van technologie.

Onder de naam Google X wordt namelijk gewerkt aan onder andere drones, zelfrijdende auto’s, de Glass en kunstmatige intelligentie. Een autonome robot(hond) past prima in dat rijtje, en Boston Dynamics is dan ook niet het enige robotbedrijf dat Google heeft overgenomen. Maar hoe leuk een mechanische viervoeter ook klinkt, het blijft R&D en de kans is groot dat de kennis die Google hiermee opdoet, in eerste instantie ingezet zal worden voor industriële automatisering. Maar toch, wie weet hebben we over een jaar of tien een piepende Spot in de huiskamer liggen.

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar