Terug naar Deze functie in iOS 10.2 kan je leven redden
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Deze functie in iOS 10.2 kan je leven redden

Door Laura Grootaarts10 november 2016 09:282 min. leestijd1

Update 13 oktober 2017: De SOS-functie kwam er uiteindelijk niet in iOS 10.2, maar zit inmiddels wél in iOS 11. In een nieuw artikel leggen we uit hoe je de SOS-functie in iOS 11 inschakelt.

Apple heeft recent de testversie van iOS 10.2 uitgebracht. Met een kudde nieuwe emoji, extra wallpapers en nog meer leuke extraatjes. Maar in de allernieuwste versie zit een functie die je leven kan redden: met de SOS-functie kun je de hulpdiensten oproepen, zonder dat iemand dat hoeft te merken. SOS wordt om te beginnen uitgerold in 14 landen, waaronder België.

SOS-noodmelding

SOS Noodmelding iOS 10.2

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Je zou zomaar in een situatie terecht kunnen komen waarbij je de hulpdiensten hard nodig hebt, maar waarbij je niet kunt bellen. Of waarbij het niet verstandig is dat mensen zien dat je belt. Dan komt de nieuwe SOS-functie om de hoek kijken. Klik vijf keer snel achter elkaar op de aan/uit-knop en er gaat een timer lopen waarin je je oproep nog kunt annuleren. Daarna wordt er een bericht verstuurd naar de hulpdiensten. Tegelijkertijd krijgen de SOS-contactpersonen die je hebt ingesteld een seintje met daarin je locatiegegevens.

Vooraf moet je de functie nog wel even geactiveerd worden. Dit doe je via ‘Instellingen>Algemeen>SOS-noodmelding’. Hierbij kun je ook aangeven of de timer ook een geluidssignaal moet geven bij het aftellen.

Zit al op de Apple Watch

Je denkt misschien, van die functie heb ik eerder al gehoord. Dat klopt: in het nieuwe besturingssysteem op de Apple Watch zit een soortgelijke functie. Daar moet je wat langer op de knop aan de zijkant duwen om een noodmelding te versturen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Rob
Lezer
Rob

Je moet dan wel bereik hebben! Er is ook een Alarm-app en die zoekt dan de provider die bereik heeft en die verbind je door naar 112. Dat kan ook een, b.v. een Belgische provider zijn en die verbind je dan door met de Nederlandse 112. Zonder deze info voel je je veiliger dan het in werkelijk is! Ook een iPhone werkt met providers, toch!?