Terug naar Snellere processor in de nieuwe MacBook is zijn geld niet waard
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Snellere processor in de nieuwe MacBook is zijn geld niet waard

Door Sven Lamers8 april 2015 15:072 min. leestijd0

Aanstaande vrijdag is niet alleen de dag dat de Apple Watch officieel voorbesteld kan worden, het is ook de releasedatum van de nieuwe 12-inch MacBook met Retina-beeldscherm. Standaard komt die met een 1,1-GHz processor (in de uitvoering met 256 GB) of met een 1,2-GHz processor (in de uitvoering met 512 GB). De prestaties daarvan zijn volgens eerste tests echter niet bijster indrukwekkend. Mede daarom biedt Apple misschien ook nog een Build-to-Order-variant aan met een 1,3 GHz-processor. Volgens de Duitse site Golem is die upgrade zijn geld echter niet waard.

MacBook Retina 2015

Snellere Core M

Als je een Core M-processor met 1,3 GHz wilt hebben, moet je volgens gelekte prijzen van een reseller 250 dollar extra betalen. Maar hier heb je niet zo veel aan, zegt Golem op basis van interne tests. Uit deze tests blijkt dat de 1,3-GHz Core M geen hogere snelheden levert als een berekening langer duurt dan 1 of 2 minuten. De reden hiervoor is de TDP van 6 watt. Tijdens korte bewerkingen kan de processor de 1,3 GHz nog helemaal gebruiken, maar al na een paar seconden word de snelheid verlaagd zodat de processor niet te heet wordt. Dat is ook bij de tragere modellen het geval, zodat ze na een paar minuten allemaal – min of meer – even snel zijn. Als je van plan was om meerdere foto’s achter elkaar te bewerken of zelfs een film te exporteren, heb je dus weinig aan de snellere processor

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Alternatief

In plaats van de meerprijs voor de 1,3-GHz processor te betalen, kun je dus beter het 1,2-GHz model met extra flashopslag (512 GB) kopen. Deze gaat voor 1799 euro over de toonbank. De nieuwe MacBook met Retina-beeldscherm is vanaf aanstaande vrijdag te bestellen en kost minimaal 1499 euro.

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
MacBook
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar