Terug naar ‘Samsung lanceert Retina-display-tablet binnenkort’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Samsung lanceert Retina-display-tablet binnenkort’

Door Redactie iCreate9 december 2011 10:261 min. leestijd0

Als we de hardnekkige geruchten mogen geloven, werkt Apple aan een iPad 3 met haarscherp Retina-display. Het blijkt echter een hele opgave om grofweg 2000 x 1500 pixels op een 10-inch scherm te proppen. Vandaag leren we dankzij BGR dat Samsung zijn best doet om Apple af te troeven door al in februari een 11,6-inch tablet te onthullen met een schermresolutie van, je raadt het al, 2560 bij 1600 pixels.

Hardware

Een scherm met zowel pixels maken is één ding, de hardware van de tablet moet ook krachtig genoeg zijn om grafische foefjes met zo’n hoge resolutie op het display te toveren. Samsung vertrouwt hiervoor op een dual-core CPU met 2 GHz. Volgens bronnen van BGR zal Apple’s A6-chip (de opvolger van de huidige A5-processor) ongeveer hetzelfde presteren.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Breedbeeld

Samsungs tablet heeft een breedbeeldscherm. Met zo’n langgerekt scherm kun je ideaal films kijken, is mijn eerste gedachte. Maar zelfs een Full HD-video is slechts 1920 bij 1080 pixels. Dat betekent dat je een HD-film moet oprekken (lees: groter maken) om het scherm van je kleine tabletscherm te vullen. Dat klinkt tegenstrijdig. Hoe dit in de praktijk uitpakt, leren we over een paar maanden.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar