Terug naar iOS 11: Rekenmachine iPhone maakt fouten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 11: Rekenmachine iPhone maakt fouten

Door Laura Grootaarts26 oktober 2017 14:252 min. leestijd0

Het is geen hogere wiskunde: 1+2+3=6. Maar wanneer je deze som invoert op de calculator van je iPhone, kan het zomaar zijn dat je 24 als uitkomst gepresenteerd krijgt. De Rekenmachine-bug is al een tijdje aanwezig in iOS 11, maar staat nu pas volop in de belangstelling.

1+2+3=24

rekenmachine bug ios 11

Het probleem doet zich voor wanneer je je som te snel intikt in de app Rekenmachine. De animaties in de rekenmachine zorgen voor een vertraging, waardoor het plus-teken niet wordt geregistreerd en de getallen dus aan elkaar geplakt worden. Probeer het zelf maar! Nu zal je bij sommen 1+2+3 heus wel aanvoelen wanneer de uitkomst onjuist is, maar bij complexere berekeningen heb je het misschien niet in de gaten.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Kortom: op deze calculator kun je niet rekenen. Langzaam typen dus, totdat deze bug weer is verholpen. Of download een andere rekenmachine-app uit de App Store.

Rekenmachine bug iOS 11

De rekenmachine in iOS 11 is eigenlijk niet veranderd – behalve dus dat deze eigenaardige bug geïntroduceerd is. In principe is er in iOS 11 alleen aan het ontwerp gesleuteld. De vierkante knoppen van voorheen zijn vervangen door ronde exemplaren – ook het app-icoontje is hierop afgestemd. Wist je trouwens dat de rekenmachine verandert in een wetenschappelijke calculator wanneer je je iPhone in landschapsmodus houdt?

Lees ook ons dossier over iOS 11.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

Praat mee!

avatar