Terug naar Bekende radio-dj BBC stapt over naar Apple
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Bekende radio-dj BBC stapt over naar Apple

Door Jelle Mol15 februari 2015 13:342 min. leestijd0

De Britse publieke omroep BBC heeft bekendgemaakt dat radio-dj Zane Lowe volgende maand aan de slag gaat bij Apple. Lowe is een van de bekendste dj’s op de Engelse radio en deed naast zijn show op BBC Radio 1 ook werk voor MTV. Wat Lowe precies bij Apple gaat doen is niet aangekondigd, maar het heeft ongetwijfeld te maken met de aankomende herlancering van iTunes Radio / Beats Music.

Zane Lowe BBC

Zane Lowe

Zane Lowe heeft voor zijn radioshows verschillende prijzen gewonnen en wordt geprezen om zijn zoektocht naar nieuwe talent. Zo heeft hij gezorgd voor de doorbraak van verschillende artiesten nadat hij een nummer bestempelde als ‘hottest record in the world’. Lowe is producer van Sam Smith’s album ‘In The Lonely Hour’, waarmee hij werd genomineerd voor een Grammy Award. Daarnaast is de BBC Radio-anchor ook actief als live dj en draaide hij op festivals als Coachella en Glastonbury. De dj kan het dan ook prima vinden met grote artiesten als Kanye West, Eminem, Jay Z en Chris Martin, die hij de afgelopen jaren exclusief interviewde tijdens zijn show.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Ervaring en contacten

Vermoedelijk is dat ook de reden dat Apple hem nu in huis haalt. De ervaring en contacten die Lowe in de muziekwereld heeft, komen goed van pas bij het binden van labels en artiesten voor Apple’s nieuwe muziekstreamingdienst. Om meerwaarde te kunnen bieden ten opzichte van populaire diensten als Spotify, richt Apple zich mogelijk op exclusieve content en een ‘totaalpakket’ voor zowel artiesten als luisteraars.

Sinds de overname van Beats vorig jaar is Apple druk bezig met allerlei muziek-gerelateerde projecten. Zo werkt muzikant Trent Reznor aan een ‘creatief muziekproject’, hintte U2 op een nieuw te ontwikkelen digitaal muziekformaat en werd onlangs een ontwikkelaar van muziekanalyse-tools ingelijfd.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar