Terug naar Rabobank vraagt mogelijk meerprijs voor Apple Pay
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Rabobank vraagt mogelijk meerprijs voor Apple Pay

Door Sven Lamers21 januari 2015 15:592 min. leestijd1

Dat Apple Pay in de nabije toekomst naar Nederland komt, is zo goed als bevestigd. Maar hoe banken Apple’s dienst voor contactloos betalen precies willen invoeren, daarover weten we nog niet veel. Nu hint de Rabobank erop dat zijn klanten mogelijk meer moeten betalen als ze gebruik willen maken van Apple Pay. In Amerika is het op dit moment zo dat banken 0,15 procent transactiekosten aan Apple moeten betalen als hun klanten Apple Pay gebruiken. In Nederland zou het goed kunnen dat deze kosten woorden doorberekend aan de klant.

Apple Pay betaling

Nieuwe manier van betalen

In een interview met het Financieele Dagblad zegt adjunct-directeur Ronald van Aart van de Rabobank het volgende: ‘We denken er nu hard over na hoe dat moet als een partij als Apple kosten in rekening gaat brengen. […] Hoe meer partijen in de keten, hoe hoger de kosten. Misschien moet je als bank dan klanten de mogelijkheid bieden om tegen meerkosten met Apple te betalen.’

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Op zich is het niet vreemd dat er transactiekosten aan een nieuwe manier van betalen vastzitten – dat gebeurde eerder ook bij de introductie van het pinnen en ook bij iDeal zie je soms transactiekosten die jij als klant moet betalen. Maar in de VS, waar Apple Pay al een groot succes is, worden doorgaans geen extra kosten aan de klanten doorgerekend. Zou Apple Pay met extra kosten in Nederland ook zo’n groot succes worden?

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Maarten den Hertog
Lezer
Maarten den Hertog

Zo lang het via de credit card blijft lopen, zullen er sowieso nog niet zo veel Nederlanders trekken aan Apple Pay. Als je er dan ook nog eens extra voor moet betalen … Zou erg jammer zijn.