Terug naar Qualcomm kondigt vingerafdruksensor aan; beter dan Touch ID?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Qualcomm kondigt vingerafdruksensor aan; beter dan Touch ID?

Door Jelle Mol2 maart 2015 11:552 min. leestijd0

Chipfabrikant Qualcomm heeft nieuwe technologie voor het scannen van vingerafdrukken aangekondigd: Snapdragon Sense ID. In tegenstelling tot Apple’s Touch ID of de vingerafdruksensor in de Samsung Galaxy S6, maakt Qualcomm’s oplossing gebruik van ultrasone technologie. Hierdoor werkt de sensor ook met vingers die nat, bezweet of vuil zijn, claimt de fabrikant.

Touch ID beveiliging

Qualcomm vingerafdruksensor

Touch ID werd op de iPhone 5s geïntroduceerd en wordt alom geprezen om zijn accuraatheid. Desondanks laat de vingerafdruksensor je in de steek wanneer je vinger (te) vochtig of vettig is, omdat het gebruik maakt van een capacitieve sensor, net als het touchscreen. De Snapdragon Sense ID zou hier geen last van hebben dankzij ultrasone golven die door de buitenste lagen van je huid heen meten. Daardoor worden in de vingerafdruk allerlei details meegenomen die met capacitieve technologie niet geregistreerd kunnen worden.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Snapdragon Sense ID

Een ander voordeel van de nieuwe vingerafdruksensor is dat er door verschillende materialen heen gescand kan worden, waaronder glas, aluminium, roestvrij staal, saffier en plastic. Fabrikanten behouden daardoor maximale flexibiliteit en keuzevrijheid in het ontwerp van hun apparaten. Concreet houdt dat in dat de technologie ook geïntegreerd kan worden in de rand of het scherm van een smartphone. Fabrikanten zouden met Qualcomm’s oplossing serieus kunnen gaan concurreren met de iPhone, die de afgelopen jaren eigenlijk geen concurrentie kende op het gebied van vingerafdruksensoren

Qualcomm bouwt de vingerafdruksensor in zijn nieuwe 810- en 425-processors. Later dit jaar worden de eerste apparaten met Snapdragon Sense ID verwacht.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar