Terug naar Pixelmator Pro aangekondigd: dit moet je weten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Pixelmator Pro aangekondigd: dit moet je weten

Door Sven Lamers6 september 2017 10:552 min. leestijd0

Pixelmator is al jaren onze favoriete beeldbewerking op de Mac. Nog dit najaar komt de ontwikkelaar met een professionelere versie van zijn programma, genaamd Pixelmator Pro. Deze nieuwe versie belooft een intuïtieve gebruikersinterface en bijzonder snelle grafische bewerkingen die speciaal voor professionele gebruikers zijn bedoeld. Pixelmator Pro gebruikt hiervoor de nieuwste technieken van Apple. Dit zijn onder meer de grafische interface Metal 2 en het framework voor machine learning, Core ML.

Pixelmator Pro

Nieuwe technieken van macOS

Een paar voorbeelden van de nieuwe mogelijkheden? Pixelmator Pro voorziet nieuwe lagen zelf van een duidelijke naam, de horizon wordt automatisch herkend en storende voorwerpen kunnen nog gemakkelijker en onopvallender worden verwijderd. Verder ondersteunt de professionele Pixelmator het werken met RAW- en HEIF-bestanden. Laatstgenoemde is het nieuwe formaat van macOS High Sierra en iOS 11 om afbeelding op te slaan. Ook kan de Pro-versie nog beter overweg met bestanden van Adobe Photoshop. Ten slotte staan er nu al extra features op de planning, zoals aanvullende mogelijkheden voor tekstelementen en een workflow om afbeeldingen voor het web voor te bereiden.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Volledig geintegreerd

Het programma is uiteraard volledig in macOS geïntegreerd en ondersteunt iCloud, versies, tabbladen, schermvullende weergave en de Touch Bar van de MacBook Pro’s. Op de ‘Coming soon’-website van Pixelmator is nog sprake van een iPad-versie van Pixelmator Pro. Nog spannender is wellicht het compleet nieuwe ‘Vectormator’. Dat moet een alternatief zijn voor het vectorprogramma Adobe Illustrator.

Abonnement?

Pixelmator komt nog dit najaar en is dan verkrijgbaar in de Mac App Store. Een prijs werd nog niet bekendgemaakt en het is onduidelijk of Pixelmator Pro als eenmalige aankoop of als abonnement wordt aangeboden. De ‘gewone’ Pixelmator blijft vooralsnog in ontwikkeling, al hebben we twijfels dat dit op de lange termijn zo blijft. Immers krijgt Pixelmator al jaren gratis updates en willen de ontwikkelaars vast weer een beetje geld binnenhalen – ook van oude klanten.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar