Terug naar Patent: Geld overmaken naar iPhone met Apple Pay
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Patent: Geld overmaken naar iPhone met Apple Pay

Door Jelle Mol3 juli 2015 15:512 min. leestijd0

In Nederland moeten we nog even wachten op Apple Pay, maar dat weerhoudt Apple er niet van alvast verder te gaan met de ontwikkeling van de betaaldienst. Een onlangs ingediend patent beschrijft namelijk de mogelijkheid om geld over te maken van de ene naar de andere iPhone met behulp van Apple Pay en Touch ID.

iPhone naar iPhone geld overmaken

In het patent licht Apple toe dat het voor individuen lastig kan zijn om ter plekke een (girale) betaling te verrichten, omdat altijd een betaalinfrastructuur vereist is, simpel gezegd de tussenkomst van een bank. Mobiele apparaten zoals een telefoon zouden daarom transacties tussen personen eenvoudiger moeten maken. Dit zou alleen werken bij apparaten die zich in de buurt van elkaar bevinden, waarbij een app als Wallet (in iOS 8 nog Passbook genaamd) uitkomst zou bieden.

Touch ID

De werking is verder wat je zou verwachten van een dergelijke functie. Je selecteert de persoon naar wie je geld wil overmaken, voert een bedrag in en verifieert je betaling met Touch ID. Het betalingsverkeer is uiteraard versleuteld en werkt via de NFC-technologie die vanaf de iPhone 6 is ingebouwd. Het patent wordt toegeschreven aan Timothy Hurley, de eindverantwoordelijke voor de technologie achter Apple Pay. Omdat het gaat om een patentaanvraag, kan het echter nog wel even duren voordat de functie het levenslicht ziet.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar