Terug naar Patent duidt op nieuwe Apple Pencil met Touch ID en meer
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Patent duidt op nieuwe Apple Pencil met Touch ID en meer

Door Sven Lamers3 mei 2016 14:432 min. leestijd0

Er is een oud patent opgedoken dat mogelijk laat zien wat Apple voor de Pencil nog allemaal op de planning heeft staan. In het patent worden functies genoemd zoals Touch ID, evenals multifunctionele punten met ingebouwde sensoren. Daarnaast is er in het patent ook sprake van een tweede punt aan de bovenkant van de Pencil waarmee je zou kunnen gummen.

Apple Pencil

Nieuwe functies voor de Apple Pencil

Er zijn een hoop overeenkomsten tussen het oude patent en de huidige Pencil. Zowel de Apple Pencil als de stylus in het patent herkennen met behulp van sensoren wanneer de punt een touchscreen aanraakt en hoeveel druk wordt uitgeoefend. De kans is dus groot dat het patent over de huidige of volgende Apple Pencil gaat. Er zijn namelijk ook een aantal nieuwe functies die we nog niet kennen. Wat dacht je van verwisselbare punten die allemaal een speciale functie vervullen? Bijvoorbeeld een penseel-punt waarmee je gemakkelijker kunt schilderen? Of een extra fijne potlood-punt die je voor technische tekeningen kunt gebruiken?

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Pencil patenten

Touch ID en gum?

Het patent gaat echter nog verder dan alleen verwisselbare punten. Zo is er ook sprake van een vingerafdruksensor (Touch ID?) die je iPad meteen ontgrendelt als je de stylus oppakt. Ook zou de Pencil uit het patent de dienst kunnen weigeren als de vinger niet herkend wordt. Nog een mogelijkheid is een tweede punt aan de bovenkant van de Apple Pencil. Hiermee zou het dan mogelijk moeten worden om te gummen, net als bij een echte potlood.

Verschijningsdatum

Laten we duidelijk zijn, zo snel zal een vernieuwde Apple Pencil niet uitkomen. De huidige Pencil is slechts een paar maanden beschikbaar en nu pas is hij ook vaak op voorraad in de Apple Stores. Toch laat het patent ons uitkijken naar Apple’s plannen voor de Pencil. Hierdoor zou de stylus nog meer kunnen voelen als een schrijf- en schildergereedschap.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar