Terug naar Overzeese Apple-stores ontslaan medewerkers
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Overzeese Apple-stores ontslaan medewerkers

Door Redactie iCreate14 augustus 2012 16:342 min. leestijd1

Apple heeft in het Verenigd Koninkrijk, Amerika en Canada een groot aantal Apple Store-medewerkers ontslagen, zo meldt MacRumors. Volgens de website werden medewerkers op straat gezet nadat ze nog maar nauwelijks ingewerkt waren. Ook de contracten van Apple-werkkrachten die voor een half jaar getekend hadden werden niet verlengd. Zou de multimediagigant iets van de crisis voelen of ligt er een andere reden aan ten grondslag?

Imago verbeteren

Apple kampt al enige tijd met een negatief imago ten opzichte van haar werknemers, maar heeft er de afgelopen tijd van alles aan gedaan om dat beeld te veranderen. Onder andere salarisverhogingen en betere secundaire arbeidsvoorwaarden moesten de relatie tussen Apple en de werknemers verbeteren. Toch blijkt er in de praktijk nog een en ander recht te zetten, want de rampvoorbeelden blijven komen. Zo zou Apple in Groot Brittannië enkele werknemers promotie gegeven hebben, maar werd de bijbehorende salarisverhoging nooit op hun rekening gestort. Als klap op de vuurpijl hebben deze medewerkers nu te horen gekregen dat ze hun promotie moeten inleveren en weer terug gaan naar hun oude functie.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Fluctureren

Kenners zeggen dat al dit inkrimpen niet zozeer met de crisis te maken heeft, maar met het sterk fluctueren van de drukte in de Apple Stores. In de zomerperiode is het rustig, terwijl het er vanaf september (wanneer de scholen beginnen) en rond november (Sinterklaas- en kerstinkopen) ineens erg druk wordt. Het lijkt er sterk op dat het voor Apple een uitdaging blijft om de balans in het aannemen van personeel te vinden.

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Edmond V.O. Katusz
Lezer
Edmond V.O. Katusz

Apple = Mooie goedwerkende producten, technologische voorloper, etc.
Apple = ook: Gewoon Amerikaanse hufter-corporatie, die door het publiek via de media op hun sociale verantwoordelijkheid gewezen moet worden. Als hun imago aangetast dreigt te worden, dan pas reageren ze. Zou goed zijn als ze eens voor de troepen uit gingen lopen, maar dat beseft Tim Cook kennelijk niet.
Gegroet, Edmond V.O. Katusz