Terug naar Ontwikkelaar 360VR Toolbox naar Apple, plug-ins nu gratis
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Ontwikkelaar 360VR Toolbox naar Apple, plug-ins nu gratis

Door Sven Lamers24 april 2017 16:192 min. leestijd0

Tim Dashwood, expert voor het nabewerken films, werkt nu voor Apple – dat meldt de site fcp.co. Dashwood staat vooral bekend om zijn bedrijf Dashwood Cinema Solutions, dat meerdere plug-ins voor Apple’s Final Cut Pro en Motion, evenals Adobe’s Premiere en After Effects heeft ontwikkeld. Wellicht de bekendste plug-in is de 360VR Toolbox, bedoeld voor het monteren van 360 graden-filmpjes en het geschikt maken voor virtual-reality brillen. Het beste van deze overname? Alle plug-ins zijn gratis!

Alle plug-ins gratis

Welke rol Dashwood bij Apple gaat invullen, is op dit moment nog niet bekend. Wel zijn nu alle plug-ins van Dashwood helemaal gratis te downloaden, waaronder dus de 360VR Toolbox. Deze kostte voorheen meer dan 1000 dollar. Wees dus blij als je de software niet recent hebt gekocht. Andere gratis plug-ins zijn Secret Identity om gezichten in films onherkenbaar te maken, ’Smooth Skin’ en ‘Editors Essentials’.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Alleen voor Mac

De plug-ins zijn alleen beschikbaar voor de Mac, omdat macOS-specifieke interfaces en frameworks, bijvoorbeeld CoreImage, vereist zijn. Bovendien moet maar een beperkt aantal hardware-configuraties ondersteund worden, aldus Dashwood tijdens de introductie van de plug-ins in 2015. Daarnaast gebruiken veel video-postproductiebedrijven sowieso Apple-hardware.

Pro’s verlaten Apple’s platform

Omdat Apple de Mac Pro echter al jaren niet meer fatsoenlijk heeft geüpdatet, werden vooral video-professionals een beetje zenuwachtig en gingen op zoek naar alternatieven. Inmiddels heeft Apple aangekondigd dat volgend jaar een compleet nieuwe Mac Pro gaat komen. Daarnaast moet ook de volgende iMac weer meer aan de eisen van professionele gebruikers voldoen. En ook met deze overname toont Apple aan dat het zijn professionele gebruikers niet is vergeten.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar