Terug naar Online in het buitenland? Dat kan met de Apple SIM
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Online in het buitenland? Dat kan met de Apple SIM

Door Laura Grootaarts17 december 2015 13:252 min. leestijd2

De Apple SIM is een simkaart waarmee je in het buitenland direct online kunt met je iPad. Met de Apple SIM kun je al terecht in ruim 90 landen en er worden nog steeds landen toegevoegd aan de lijst.

Geen wifi bij de hand?

Het liefst heb je in het buitenland natuurlijk gewoon gratis wifi van bijvoorbeeld de McDonald’s of je hotel, maar dat is natuurlijk niet altijd en overal een reële optie. Zit er een Apple SIM in je iPad? Dan kun je in het buitenland altijd verbinding maken met mobiele netwerkaanbieders. Je kunt ter plekke een kortlopend data-abonnement afsluiten dat precies op jouw wensen is afgestemd. Bijvoorbeeld voor een specifieke periode (zoals per dag of per uur) of voor een bepaald aantal MB’s.

De Apple Sim werkt met de Wi‑Fi + Cellular-modellen vanaf de iPad Air 2, de iPad mini 3 en de iPad Pro. De Apple SIM is niet geschikt voor je iPhone.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Hoe werkt het?

In de VS en in Engeland zit de Apple SIM standaard al in de iPad, in Nederland moet je hem eerst los kopen. Je kunt de Apple SIM aanschaffen bij de meeste Apple Store’s: hij kost € 5. Tip: als je hem gekocht hebt, stop hem dan thuis alvast in je iPad. Want je wilt niet op je verre reis nog op zoek moeten naar een paperclip om het simkaart-slotje mee open te priegelen.

Apple SIM

Als je dan in het buitenland online wilt, kun je dat aangeven via het instellingenmenu: kies in het menu ‘Mobiele data’ voor ‘Configureer mobiele data’. In beeld verschijnen dan de netwerk-aanbieders waaruit je kunt kiezen. De aanbieders waaruit je kunt kiezen, verschillen per land. Heb je een aanbieder gekozen, dan zie je de diverse data-abonnementen waaruit je kunt kiezen. Betalen doe je met je creditcard. Het is wellicht niet de allergoedkoopste manier om op het internet te komen, maar gemak dient de mens en dat is natuurlijk ook wat waard.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
ChrisLaarman
Lezer
ChrisLaarman

Ah, ik wist niet, dat je die in de Apple Store kunt kopen. Noch dat die slechts voor de (nieuwere modellen) iPad is.

Voor binnen de EU lijkt het me een zaak tot de afschaffing van roamingkosten (2017). Maar wellicht hebben lezers al een data-abonnement met EU-wijde bundel of een goedkopere wijze van buitenlandse MBs kopen.
En dan nog: wie nu al een abonnement heeft, die gaat waarschijnlijk niet op de grens met die paperclip prutsen.

Maar voor buiten de EU lijkt het me goed nieuws. 🙂

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Zeker voor buiten de EU is het fijn, en onder de nu al 90 deelnemende landen zitten heel veel niet-Europese landen: http://www.apple.com/nl/ipad/apple-sim/