Terug naar OLED-fabrikanten hebben te weinig machines voor iPhone 8
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

OLED-fabrikanten hebben te weinig machines voor iPhone 8

Door Sven Lamers22 december 2016 15:362 min. leestijd1

Al een paar maanden horen we geruchten over het beeldscherm van de iPhone 8. Sommige bronnen beweren dat de iPhone 8 uitgerust wordt met een display op basis van OLED, dezelfde techniek die ook op de Apple Watch wordt gebruikt. Het zou echter ook goed kunnen dat maar één van de drie iPhone-modellen zo’n scherm krijgt. Dat zegt Bloomberg en verwijst daarbij naar de fabrikanten van de machines voor OLED-schermen.

display iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Fabrikant Canon Tokki

Waarschijnlijk kennen niet veel mensen Canon Tokki. Dat bedrijf maakt de machines die voor de productie van OLED-schermen vereist zijn. Volgens Bloomberg heeft Canon Tokki bijna 100 procent van deze machines gemaakt die over de hele wereld gebruikt worden . Hierbij gaat het om bijna 100 meter vacuüm-productie-systemen die – heel kort door de bocht – de blauwe, groene en rode pixels op een glasoppervlak vastmaken door organische materialen te laten verdampen. Het bedrijf heeft zijn machines al dusdanig geoptimaliseerd dat daarbij weinig fouten gebeuren en een grotere output kan worden bereikt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Canon Tokki machine

Ingewikkelde machines

Omdat de machines zo groot en ingewikkeld zijn, kan Canon Tokki minder dan tien machines per jaar produceren. Door de grote vraag heeft het nu al opdrachten voor de komende twee jaar. Of Apple hier direct bij betrokken is, is niet bekend. Apple vertrouwt namelijk al een aantal jaren op de OLED-schermen van Samsung. De Zuid-Koreanen hebben al de machines die nodig zijn voor de productie. Maar omdat Samsung ook steeds meer eigen apparaten met OLED maakt, zou dit mogelijk slecht nieuws voor Apple betekenen.

Hogere productie iPhone 8 scherm

De CEO van Canon Tokki ‘doet er alles aan om de productie op te schroeven en de wachttijden in te korten.’ De display-fabrikanten Samsung, LG en Sharp hebben al nieuwe machines besteld, zodat hun OLED-productie aan de vraag kan voldoen. Het zou dus kunnen dat Apple volgend jaar geen OLED-iPhone heeft en we deze pas in 2018 krijgen.

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 8
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Frank
Lezer
Frank

Ik vroeg me af of de hoger felxibiliteit van OLED zal ook minder kosten betekenen voor een iPhone scherm reparatie in de toekomst. Want op dit moment is een iPhone nieuw beeldscherm niet te betalen vind ik 🙁