Terug naar Officieel: 27 oktober Mac-event van Apple
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Officieel: 27 oktober Mac-event van Apple

Door Laura Grootaarts19 oktober 2016 22:422 min. leestijd

Het is officieel: Apple heeft zojuist de uitnodiging voor een keynote verzonden. Op donderdag 27 oktober om 19.00 uur Nederlandse tijd is het zover. Waarschijnlijk staat de Apple-keynote in het teken van de Mac – Apple zelf laat daar overigens nog steeds niet over los. Het evenement vindt plaats op de Apple Campus in Cupertino en het thema is ‘Hello again’.

Apple keynote 27 oktober

Dat er een keynote aan zat te komen, was al weken duidelijk. Vandaag nog verklaarde Recode dat de keynote op 27 oktober plaats zou gaan vinden. Wat je kunt verwachten van het Mac-event volgende week?

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Mac-event: nieuwe MacBook Pro

MacBook Pro met OLED-balk

De nieuwe MacBook Pro belooft behoorlijk spectaculair te worden. De opmerkelijkste vernieuwing is een OLED-balk bovenaan het toetsenbord, maar daarop dynamische functietoetsen. De functies veranderen mee met het programma dat je gebruikt. Verder krijgt de nieuwe MacBook Pro Touch ID. Dit wordt ingebouwd in de powerknop, zodat je je Mac supersnel kunt ontgrendelen. Verder wordt de MacBook Pro waarschijnlijk uitgerust met een usb-c-aansluiting en een Thunderbolt 3-poort.

MacBook Air en iMac

Ook wat de MacBook Air betreft kunnen we wat vernieuwingen verwachten, hoewel die voor zover we nu weten minder opzienbarend zijn dan bij de MacBook Pro. Bij de MacBook Air zou het 11-inch model met pensioen gaan. De nieuwe 13-inch MacBook Air blijft wel bestaan en hierbij stapt Apple over op usb-c en Thunderbolt 3.

De iMac is eveneens aan een update toe, maar ook geruchten hierover zijn tot nu toe spaarzaam. De iMac krijgt een optie voor een nieuwe grafische chip van AMD. Ook verwachten we nog nieuws over monitoren: Apple trok deze zomer de stekker uit het Thunderbolt Display en zou nu in samenwerking met LG de opvolger hiervan ontwikkelen. Het zou gaan om een 5K-scherm met een hoge resolutie. Dus tóch een opvolger van het Thunderbolt Display, wat goed nieuws is voor als je een Mac mini hebt of bij voorkeur een extern scherm aan je MacBook koppelt.

iCreate en de keynote

Natuurlijk volgen wij de keynote van Apple op de voet. Tijdens de keynote praten we je direct bij over de nieuwste ontwikkelingen. Houd deze site dus in de gaten en je mist geen enkele update. Ook via onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iMac
Bekijk dit dossier