Terug naar ’Nieuwe MacBook Pro krijgt verouderde processor’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

’Nieuwe MacBook Pro krijgt verouderde processor’

Door Sven Lamers17 augustus 2016 10:412 min. leestijd1

Er zijn al veel geruchten rondom de nieuwe MacBook Pro, maar waarschijnlijk moeten we nog tot oktober wachten voordat die gepresenteerd wordt. Het zou echter goed kunnen dat de processor ervan dan al verouderd is. Tijdens een evenement van Intel presenteerde de chip-fabrikant zijn nieuwe Kaby Lake-processors. Deze moeten dit najaar al uitkomen maar dat is waarschijnlijk net te laat voor de release van de nieuwe MacBook Pro.

Intel-event

Krachtige processor

Hoe krachtig Kaby Lake is, liet Intel tijdens het evenement zien. Zo kan de processor de nieuwste 4K-videostandaard HEVC hardwarematig afspelen, waardoor het bewerken van Ultra HD-videobeelden bijzonder soepel gaat. Ook de geïntegreerde grafische kaart is erg krachtig en had geen enkele moeite met de nieuwe game Overwatch.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Kaby Lake is de derde chip van Intel die op basis van het 14-nanometer proces geproduceerd wordt. Daarmee is hij de directe opvolger van Broadwell en Skylake. Voordelen ten opzichte van de voorgangers zijn een geoptimaliseerde microarchitectuur, evenals ondersteuning voor Thunderbolt 3, native USB 3.1 en DisplayPort 1.2.

Te laat voor de MacBook Pro

Volgens Intel CEO Brian Krzanich worden de nieuwe processors nu al geleverd aan klanten die deze in apparaten van het najaar gaan inbouwen. Hij zei niet of Apple ook tot deze groep klanten behoort, maar we achten de kans erg klein. Meestal lanceert Intel namelijk eerst de energiezuinige 4,5 Watt Y-serie en 15 Watt U-serie. Deze komen allebei niet in aanmerking voor de nieuwe MacBook Pro. Kaby Lake-chips die wél in de MacBook Pro, iMac of Mac mini kunnen, worden volgens oude plannen van Intel pas aan het einde van 2016 of begin van 2017 verwacht. Dat zou dus betekenen dat de nieuwe MacBook Pro bij release al een verouderde Skylake-processor krijgt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Siri
Lezer
Siri

Ik kijk uit naar de nieuwe iMacs! Enig idee wanneer die komen?