Terug naar 'Nieuwe iPhone krijgt drukgevoelige thuisknop'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Nieuwe iPhone krijgt drukgevoelige thuisknop'

Door Laura Grootaarts8 augustus 2016 17:353 min. leestijd0

De nieuwe iPhone 7 krijgt een drukgevoelige thuisknop, een extra speaker en – in ieder geval op het Plus-model – een dubbele camera … Waar hebben we deze geruchten eerder gehoord? Juist ja: uit heel veel verschillende bronnen. Maar dit keer is de informatie afkomstig van Apple-orakel Mark Gurman, en die heeft het doorgaans bij het rechte eind. Tegenwoordig werkt hij bij Bloomberg.

Donkere iPhone 7 concept

Volgens Gurman lijken de nieuwe modellen ontzettend veel op de iPhone 6 en de iPhone 6s – hoewel de antennestrepen dit keer mooier worden weggewerkt. De iPhone 7 krijgt een display van 4,7 inch, de 7 Plus een van 5,5 inch. Aan die formaten, geïntroduceerd in 2014, zijn we inmiddels wel gewend.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Dubbele camera en nieuw soort thuisknop

De nieuwe iPhone krijgt een ander soort thuisknop. Nu nog zit er op de iPhone een knop die je echt in moet drukken. Straks komt er een knop die drukgevoelig is en die je het gevoel geeft dat je hem indrukt – een gevoel dat veroorzaakt wordt door trillingen die de nieuwe thuisknop genereert. Want echt indrukken doe je hem niet meer. Dit mechanisme kennen we van het trackpad op de laatste MacBooks.

Gurman bevestigt ook de komst van de dubbele camera naar de iPhone. Alleen het grote model iPhone wordt overigens uitgerust met een dubbele camera. Je foto’s worden daarmee een stuk helderder en krijgen meer detail, beweert Gurmans bron. Beide sensoren pikken kleuren op een andere manier op. De informatie die dat oplevert, wordt samengevoegd tot één enkele foto. Een dubbele camera is een uitkomst als je foto’s moet maken met slecht licht.

Geen reguliere koptelefoon-aansluiting

De nieuwe iPhone heeft geen gewone koptelefoonaansluiting meer, dit om ruimte te maken voor een extra speaker. Wil je muziek luisteren met een koptelefoon, dan doe je dat met een koptelefoon die werkt via bluetooth of via de Lightning-poort. Het is nog steeds niet duidelijk of Apple oordopjes meelevert die zijn voorzien van een Lightning-aansluiting, of dat je de oude oortjes krijgt met daarbij een adaptertje. Deze laatste optie heeft een groot voordeel, dan kun je namelijk ook rustig nog je oude bedrade koptelefoon of oordopjes blijven gebruiken.

iPhone 7 of …?

Het opvallendste aan het hele verhaal is misschien nog wel dat Gurman nergens spreekt van ‘iPhone 7’. Omdat Apple maar weinig veranderingen doorvoert dit jaar, zou het heel goed kunnen dat het nieuwe toestel een andere naam krijgt – iPhone 6SE, bijvoorbeeld. We weten het begin volgende maand, wanneer Apple een keynote geeft.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 7
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar