Terug naar Verdwijnt de thuisknop van de nieuwe iPad?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Verdwijnt de thuisknop van de nieuwe iPad?

Door Laura Grootaarts29 november 2016 10:342 min. leestijd0

Geruchten over het verdwijnen van de thuisknop zijn zeker niet nieuw, maar het meest recente bericht zorgt toch voor een bijzondere wending. Niet de iPhone is straks het eerste iOS-apparaat dat het moet doen zonder de iconische homebutton. Het lijkt erop dat de thuisknop als eerste verdwijnt op de iPad, zo is te lezen op 9to5Mac.

iPad Air 2

iPad zonder thuisknop

De nieuwe iPad krijgt een scherm van 10,9 inch, maar wordt in totaliteit toch niet groter dan de huidige 9,7-inch iPad Air en iPad Pro. De winst zit hem in de randen rondom het scherm: die worden een stuk smaller. Daarom is er geen ruimte meer voor de thuisknop zoals we die nu kennen. De thuisknop wordt ingebouwd in het scherm, natuurlijk samen met de Touch ID-sensor.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Apple moet hierbij wel één belangrijke concessie doen: de nieuwe 10,9-inch iPad wordt wel een stukje dikker. Met 7,5 mm heeft hij dezelfde dikte als de allereerste iPad Air uit 2013. De 12,9-inch iPad Pro krijgt straks ook smallere randen en wordt mogelijk 3 mm dikker. Dit om de nodige ruimte te creëren voor de batterij.

Geruchten iPad 2017

Het lijkt er steeds sterker op dat we begin 2017 een nieuwe iPad kunnen verwelkomen. Dat is dan een jaar na het verschijnen van de meest recente iPad, de 9,7-inch iPad Pro. Verschillende bronnen wijzen op de komst van een nieuwe tussenmaat, maar verder is er nog geen eenduidigheid over. Eerder deze week werd er nog gesproken over een 10,5-inch iPad die in 2017 moet verschijnen.

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar