Terug naar Nieuwe Apple TV nu ook te bedienen met app Remote
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuwe Apple TV nu ook te bedienen met app Remote

Door Daan Jeuken9 december 2015 10:042 min. leestijd0

In navolging van iOS 9.2 heeft Apple gisteren ook de eerste update van tvOS uitgebracht. In tvOS 9.1 kun je met Siri ook Apple Music bedienen (maar nog steeds niet in het Nederlands) en werkt de node gemiste app Remote weer.

App Remote

Met de app Remote kun je je iPhone, iPad of iPod touch gebruiken als afstandsbediening voor de Apple TV. Dat is niet alleen handig wanneer je de Siri Remote kwijt bent, het maakt ook tekstinvoer veel gemakkelijker. In plaats van letters op het scherm te selecteren, kun je het toetsenbord op je iOS-apparaat gebruiken.

Apple TV software-update

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Updaten

De app Remote is onveranderd – heb je hem nog niet op je iOS-apparaat staan, download hem dan uit de App Store. De Apple TV wordt automatisch geüpdatet, maar als dit nog niet gebeurd is, doe je het handmatig via ‘Instellingen>Systeem>Software-updates>Werk software bij’.

Apple TV app Remote

Remote koppelen

Op de app Remote op je iOS-apparaat en kies ‘Voeg apparaat toe’. Er verschijnt nu een code van vier cijfers in beeld. Zodra tvOS is bijgewerkt naar versie 9.1, ga je naar ‘Instellingen>Afstandsbedieningen en apparaten>App Remote’ en kies je daar je eigen apparaat. Voer de viercijferige code in en je kunt voortaan je Apple TV bedienen (en ontwaken) met je iPhone, iPad en iPod touch. Mogelijk moet je de app eerst nog even afsluiten (dubbelklik op de thuisknop en veeg de app omhoog) en opnieuw opstarten.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar