Terug naar Nieuwe 21,5 inch iMac met 4K-scherm
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuwe 21,5 inch iMac met 4K-scherm

Door Laura Grootaarts13 oktober 2015 15:453 min. leestijd0

Apple heeft zojuist bekendgemaakt dat de hele iMac-serie vernieuwd is. De 21,5-inch iMac heeft voortaan een model dat is voorzien van een Retina 4K-display. De iMacs van 27 inch hebben voortaan allemaal een Retina 5K-display. Ook zijn er nieuwe accessoires: de nieuwe muis en het nieuwe toetsenbord worden bij de nieuwe iMacs geleverd; in plaats van de muis kun je voor 60 euro extra het trackpad kiezen.

4K en 5K iMac

Nieuwe 4K iMac

Hij werd al een tijd verwacht, en nu is hij er dan echt: de 21,5-inch iMac met een Retina 4K-display. Het scherm heeft een resolutie van 4096 x 2304 en bevat 9,4 miljoen pixels. Dat zijn er meer dan 4,5 keer zo veel als wat we tot nu toe gewend waren van de 21,5-inch. Doordat er meer kleuren getoond worden, hebben afbeeldingen veel meer details. De pixeldichtheid is precies hetzelfde als bij de 5K iMac, maar omdat het scherm simpelweg kleiner is hebben we geen 5K maar 4K.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

27-inch iMac: alleen nog Retina

Er was al langer een 27-inch iMac met een 5K-scherm, maar vanaf nu heeft elke 27-inch iMac een Retina 5K-display. Met maar liefst 14,7 miljoen pixels is dit het all-in-one-display met de hoogste resolutie ter wereld. Dat is 7 keer het aantal pixels van een HD-display.

Nog meer verbeteringen voor de nieuwe iMacs

Niet alleen het scherm is beter geworden. De iMacs hebben een snellere systeemprocessor en een grafische processor. De 21,5-inch bijvoorbeeld, heeft een Intel Core-processor van de vijfde generatie en een verbeterde Intel Iris Pro grafische processor. De 27-inch iMac is sneller en krachtiger dan ooit en voorzien van een Intel Core-processor van de zesde generatie en de nieuwste AMD grafische processor.

Alle iMacs zijn nu standaard voorzien van twee Thunderbolt 2-poorten met een overdrachtssnelheid van 20 Gbps voor externe schijven en geavanceerde randapparatuur. Op alle nieuwe iMacs is natuurlijk het nieuwe besturingssysteem geïnstalleerd: OS X El Capitan werd onlangs uitgebracht en brengt een hoop kleine maar onmisbare veranderingen met zich mee.

Prijzen van de nieuwe iMacs

Heb je interesse in een 27-inch iMac? Dan kun je die vanaf vandaag al kopen via de website van Apple. Er zijn drie modellen en die kosten € 2.129, € 2.329 en € 2.629. Daarmee is de instap 5K-iMac € 200 goedkoper, al heeft deze geen Fusion Drive (die kost € 120 extra). De andere twee modellen hebben die wel.

Ook de 21,5-inch iMac is inmiddels verkrijgbaar via de website van Apple, de Apple Store en een aantal resellers. Het model met het Retina 4K-display kost € 1.729, de twee andere modellen kosten respectievelijk € 1.279, € 1.529. Voor alle drie de modellen adviseren we echter voor 120 euro extra de Fusion Drive te kiezen, want dat maakt je iMac echt veel sneller.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iMac
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar