Terug naar Netflix groeit supersnel dankzij Stranger Things en Narcos
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Netflix groeit supersnel dankzij Stranger Things en Narcos

Door Laura Grootaarts18 oktober 2016 10:572 min. leestijd0

Netflix heeft in het derde kwartaal 3,6 miljoen abonnees erbij gekregen. Wereldwijd heeft Netflix nu 86,7 miljoen gebruikers. De Amerikaanse videodienst overtrof daarmee ieders verwachting.

Groei Netflix binnen en buiten Amerika

In Amerika werden er 370.000 nieuwe abonnees verwelkomd, terwijl er 300.000 verwacht werden. Buiten Amerika liep de teller op tot 3,2 miljoen, terwijl er was ingezet op 2 miljoen. Eerder dit jaar bleef de groei juist achter op de verwachting – Netflix zelf denkt door een prijsverhoging, maar nu is er weer een mooie inhaalslag gemaakt. De omzet kwam voor het eerst boven de 2 miljard dollar uit, meldt Netflix aan de aandeelhouders. Voor het laatste kwartaal van dit jaar verwacht Netflix 3,75 miljoen nieuwe klanten.

Hitseries als Stranger Things

Stranger Things

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Netflix zelf verklaart de groei door de steengoede eigen content die ze leveren. Er zijn afgelopen zomer inderdaad een aantal Netflix Originals verschenen waar iedereen het over had bij de koffieautomaat. Bijvoorbeeld de serie Stranger Things: een bovennatuurlijke thriller die lijkt te zijn ontsproten aan het brein van Stephen King. Verder waren ook The Get Down en Narcos een schot in de roos. Ten slotte leverde ook superheld Luke Cage weer nieuwe kijkers op.

Dit jaar was er op Netflix zo’n 600 uur aan unieke content te zien, maar Netflix heeft grootse plannen. Voor volgend jaar streeft Netflix naar 1000 uur aan eigen content. Dat wordt dus bingewatchen in 2017.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar