Terug naar Nederlands bedrijf Prss overgenomen door Apple
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nederlands bedrijf Prss overgenomen door Apple

Door Daan Jeuken24 september 2014 10:422 min. leestijd0

Prss

Apple heeft het Nederlandse bedrijf Prss overgenomen. Het bedrijf ontwikkelde software om speciale iPad-tijdschriften te maken. De software kwam echter nooit uit de bètafase en werd juli jongstleden plotseling gestopt. Nu blijkt dus waarom.

iPad-tijdschrift Trvl

Prss vloeide voort uit het succesvolle iPad-tijdschrift Trvl. In iCreate 28 (in 2011) deden we een interview met de twee ambitieuze eigenaars Michel Elings en Jochem Wijnands.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

‘Het idee van een papieren tijdschrift dat je in de winkel moet gaan halen of op je deurmat valt, kan overboord: papier gaat het de komende jaren heel moeilijk krijgen. Wij willen de wereld veranderen.’

Het reistijdschrift, dat zich met name onderscheidt met prachtige fotografie en intuïtieve bediening, groeide snel. De software waarmee het tijdschrift werd gemaakt, werd ontwikkeld door de mannen van Trvl en ze besloten dit programma zelf door te gaan ontwikkelen onder de naam Prss. De software ging vorig jaar in bèta, maar werd eerder dit jaar plotseling stopgezet. De reden hiervan blijkt nu dus Apple te zijn.

Overname door Apple

Apple doet regelmatig overnames van kleine bedrijven. Meestal heeft zo’n bedrijf of technologie die Apple interessant vindt of mensen die het graag binnenhaalt. Uiteraard laat Apple hier niets over los, maar bij Prss lijkt de interesse tweeledig te zijn. De technologie achter Prss zou in de toekomst zomaar in een Apple-programma kunnen zitten, want behalve iBooks Author voor het maken van digitale iPad-boeken heeft Apple nog geen programma om tijdschriften te maken. Daarnaast is eigenaar Michel Elings inmiddels ook al verhuisd naar Palo Alto en volgens iCulture zijn er meerdere medewerkers van Prss die kant op vertrokken. Weer een klein beetje Nederland in Cupertino dus.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar