Terug naar ‘Mobiel betalen iPhone 6 gaat via Passbook’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Mobiel betalen iPhone 6 gaat via Passbook’

Door Jelle Mol8 september 2014 10:392 min. leestijd1

iPhone 6 Passbook creditcard

De geruchten over een mobiele betaaldienst van Apple stapelen zich op. Hoewel de introductie van mobiel betalen met de iPhone inmiddels tot de gebruikelijke, jaarlijkse speculaties behoort, lijkt het deze keer werkelijk te gaan gebeuren. Op verschillende video’s afkomstig uit China is een vernieuwd Passbook-icoon te zien met daarin een creditcard afgebeeld. Dat zou wijzen op de integratie van mobiel betalen in Passbook van de iPhone 6.

Video: werkende iPhone 6

Er zijn al eerdere video’s verschenen van wat de iPhone 6 zou zijn, maar dan ging het vaak om apparaten samengesteld uit uitgelekte onderdelen. Daarop werd dan een iOS-kloon van Android geïnstalleerd. Op nieuwe video’s is echter een volledig werkende iPhone te zien die werkt zoals we van iOS gewend zijn. Het aangepaste icoon van Passbook met de afbeelding van een creditcard is niet in de meest recente bèta van iOS 8 opgenomen. Dat betekent dat in onderstaande video een andere versie van iOS 8 te zien is (indien het werkelijk iOS betreft).

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

https://www.youtube.com/watch?v=eQopSbASO40

NFC-technologie voor mobiel betalen

Eerder lekten foto’s en schema’s van iPhone 6-hardware uit, waaronder een NFC-chip van de Nederlandse chipfabrikant NXP. Met deze technologie, die ook in de OV-chipkaart wordt gebruikt, is het mogelijk om draadloos te communiceren met andere apparaten. Apple is naar verluidt al langere tijd in gesprek met financiële dienstverleners als MasterCard, Visa en PayPal maar ook met winkelketens als McDonald’s. De miljoenen klantgegevens waar Apple via de iTunes Store reeds over beschikt, geven het bedrijf een flinke voorsprong ten opzichte van andere mobiele betaaldiensten.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 6
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jasper
Lezer
Jasper

Ik geloof er persoonlijk nog niets van dat Apple ook de gesprekken heeft afgerond met betaalproviders buiten Amerika en nog een paar grote landen (Japan, China, Duitsland, Engeland). Het zal voor ons vast en zeker alleen maar een leuke gimmick worden waar we de komende jaren niets mee kunnen.
We zullen het wel zien morgen!