Terug naar Mobiel betalen bij ING niet met iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Mobiel betalen bij ING niet met iPhone

Door Laura Grootaarts30 november 2015 14:312 min. leestijd1

Klanten van ING kunnen vanaf nu contactloos mobiel betalen met hun smartphone. Ben je klant van de ING en de gelukkige eigenaar van een iPhone? Dan kun je je telefoon helaas niet als pinpas gebruiken: de nieuwe dienst werkt alleen als je een Android-telefoon hebt.

Android-smartphone nodig voor mobiel betalen

ING-klanten die contactloos willen betalen, hebben daarvoor een Android-smartphone vanaf versie KitKat 4.4 nodig. De telefoon dient een NFC-chip te bevatten en er moeten twee apps op geïnstalleerd zijn: de ING Mobiel Bankieren- én de Mobiel Betalen-app. Bedragen tot € 25 kunnen via de telefoon betaald worden, door de telefoon tegen een betaalautomaat te houden. Een pincode is daarbij niet nodig. Sterker nog: de telefoon hoeft niet eens ontgrendeld te worden. Aan de dienst zijn wel extra kosten verbonden.

Waarom is deze dienst er niet voor de iPhone?

ING heeft mobiel betalen eerst uit laten proberen door maar liefst vijfduizend klanten. Toen deze test half september van start ging, was al meteen duidelijk dat je met een iPhone buitenspel stond. ING gaf bij aanvang nog aan dat er voor iPhone-bezitters een alternatief was, namelijk Apple Pay. Nogal schraal, want Apple Pay is in Nederland tot op de dag van vandaag nog niet van de grond gekomen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Inmiddels is er op de website van ING een heel andere verklaring te lezen. Op de vraag waarom de Mobiel Betalen-app niet op de iPhone werkt, geven ze nu  het volgende antwoord: ‘Apple geeft geen toestemming aan ontwikkelaars om gebruik te maken van de NFC in een iPhone-toestel.’

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Bert
Lezer
Bert

Arrogant gedrag van Apple. Ben al jaren een apple man maar dit soort dingen kan ik niet zo goed hebben. Willen ze de wereld beter maken of niet?