Terug naar Macs voor het eerst getroffen door ransomware via Transmission
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Macs voor het eerst getroffen door ransomware via Transmission

Door Laura Grootaarts7 maart 2016 11:432 min. leestijd0

Haal je torrents binnen met de app Transmission? Wees dan even alert: Transmission viel vorige week de twijfelachtige eer te beurt om als eerste Mac-app ooit ten prooi te vallen aan ransomware. De app bevat malware die inmiddels de naam ‘KeRanger’ heeft gekregen.

Transmission ransomware

Ransomware gijzelt je Mac

Als er ransomware op je computer belandt, kunnen criminelen je Mac of de bestanden daarop blokkeren. Je computer wordt door het kwaadaardige programma als het ware gegijzeld en je moet betalen om hem weer te kunnen gebruiken. De criminelen doen zich voor als bijvoorbeeld politie, en zeggen dat je een boete moet betalen omdat je bijvoorbeeld illegale bestanden op je computer zou hebben staan. In het geval van Transmission ging het om een bedrag van ruim 300 euro. Maar na het betalen van het ‘losgeld’ blijft je Mac meestal alsnog geblokkeerd. Op Windows-computers is ransomware niet nieuw, maar nu is deze ellende dus ook te vinden in het Apple-universum.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Meer informatie over ransomware lees je op Politie.nl.

Het grootste gevaar is inmiddels geweken

Transmission waarschuwt gebruikers op zijn website voor de ransomware. Het probleem treedt op als je versie 2.90 direct van de website van Transmission hebt gedownload. Je moet in dat geval zo snel mogelijk updaten naar versie 2.92. Deze versie verwijdert de ransomware van je Mac. Gebruikers van versie 2.91 wordt ook aangeraden om te updaten. Heb je een oudere versie van het programma, dan is er niet veel aan de hand. Het is inmiddels ook niet meer mogelijk om de besmette versie te downloaden.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar