Terug naar MacBook Pro: verruil DVD-drive voor SSD
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

MacBook Pro: verruil DVD-drive voor SSD

Door Redactie iCreate5 april 2011 15:171 min. leestijd3

Voor de onthulling van de nieuwe MacBook Pro berichtten wij over een geinig gerucht: in de nieuwe modellen zou de DVD-speler verruild worden voor een Solid State Drive. Dat betekent dat je twee harde schijven aan boord van je MBP hebt; een klassieke harde schijf en een SSD. De Superdrive wordt ervoor opgeofferd, maar dat vind ik prima. Ik gebruik nog zelden een CD of DVD. Helaas blijkt de werkelijkheid anders, de DVD-drive zit nog braaf in de nieuwe MacBook Pro.

Zelf doen
Als Apple het niet doet, zit er maar één ding op: zelf de MacBook Pro openmaken en de DVD-drive verruilen voor een SSD. Op gigaom.com heeft Weldon Dodd een uitgebreid artikel geschreven over dit onderwerp. Hij vertelt wat je moet aanschaffen, hoe je de SSD inbouwt en hoe je het systeem moet configureren. Dodd koos voor een 115 GB SSD van OWC en kocht een externe USB-behuizing voor de optische schijf.

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Garantie
Waarom zou je een MacBook Pro verbouwen? Voor de snelle opstarttijd, snelle laadtijden en een aanzienlijke opslagcapaciteit. Voordat je hieraan begint: Volgens mij vervalt de garantie als je de DVD-drive loshaalt.

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
King1987
Lezer
King1987

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan: de gewone hd vervangen voor een ssd 🙂 voor de gemiddelde gebruiker prima! Heb je te weinig hd ruimte? Nas kopen en in devmeterkast zetten! Kan je overal bij je bestanden! :-))

Lars
Lezer
Lars

Ik heb zelf een SSD in m’n pc zitten en het draait echt heel soepel, en dat zegt heel wat als je op Windows zit. 🙂

Lexxie
Lezer
Lexxie

ik heb een 256GB SSD in plaats van de standaard HDD in mijn MacbookPro mid 2009 gezet. Fluitje van een cent. Werkt voortreffelijk. Er zijn voldoende artikelen te vinden waarin beschreven wordt hoe je TRIM support voor een niet Apple SSD moet activeren. Buitengewoon veel sneller, vooral met veelvraten als Video, Foto programma’s en Virtual Machines.