Terug naar Zo chic kan de MacBook Pro met OLED-balk worden (concept)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zo chic kan de MacBook Pro met OLED-balk worden (concept)

Door Laura Grootaarts8 juni 2016 09:342 min. leestijd0

Het ziet ernaar uit dat we dit jaar nog een nieuwe MacBook Pro kunnen verwachten. En die heeft mogelijk een opmerkelijk ander uiterlijk dan zijn voorgangers: insiders beweren dat er een OLED-balk boven het toetsenbord komt.

OLED-balk op de plek van de functie-toetsen

De OLED-balk doet dienst als een touchscreen en komt op de plek waar je nu nog de functietoetsen vindt. Vorige week werden er nog foto’s van het inwendige van de nieuwe MacBook Pro gepubliceerd en die leken de komst van de OLED-balk te bevestigen. Hoe zo’n balk er straks uit komt te zien? Creatieve geesten zijn met het idee aan de slag gegaan en het chique resultaat daarvan is verschenen op 9to5Mac. (Tik of klik op de afbeelding voor een grotere versie.)

MacBook Pro met OLED-balk

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Op het concept is een balk te zien met daarin een escape- en een powerknop en 12 functietoetsen. Je hoeft de toetsen niet meer in te duwen zoals op een fysiek toetsenbord, het aanraken ervan volstaat. Mogelijk passen de functies van de toetsen zich aan aan de context: wat je ermee kunt, verschilt dus van programma tot programma. In een app als Final Cut Pro X verschijnen er in de balk sneltoetsen die te maken hebben met videobewerking.

Wat kun je verder met die balk?

De lezers van 9to5Mac filosoferen er lustig op los. Misschien kun je zelf bepalen welke toetsen er in het touchscreen verschijnen en in welke volgorde dat dan zou moeten zijn. Een andere optie is dat de balk te gebruiken is als een dock, zoals je dat nu ook al op het scherm van je Mac hebt. En misschien weet ook Siri haar weg te vinden naar het toetsenbord van de MacBook Pro, wat er dan zo uit zou kunnen zien:

 

Wat het ook wordt, we moeten nog even geduld hebben. De kans dat de nieuwe MacBook Pro volgende week tijdens de WWDC wordt aangekondigd, lijkt vooralsnog niet al te groot.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar