Terug naar Mac-event 27 oktober gemist? Zo kun je terugkijken!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Mac-event 27 oktober gemist? Zo kun je terugkijken!

Door Laura Grootaarts28 oktober 2016 10:022 min. leestijd

Heb je gisteren het Mac-event gemist? Dan heb je niet gezien hoe Apple de nieuwe MacBook Pro met Touch Bar aankondigde. En de nieuwe app TV, die de toekomst van tv-kijken moet gaan veranderen en die werkt op diverse Apple-appraten. Gelukkig is de complete keynote terug te kijken. Bovendien zijn de trailers die gisteren tijdens het Mac-event voorbij kwamen ook nog los te zien.

Mac-event 27 oktober in zijn geheel

De complete keynote terugkijken? Dat kan. Hij duurt wat lang – bijna anderhalf uur – dus pak de popcorn er maar bij. We verwachten dat Apple het Mac-event een dezer dagen in zijn geheel op YouTube plaatst, wanneer het zover is kun je de video hier zien. Tot die tijd is de presentatie van A tot Z te volgen op de speciale event-pagina van Apple.

De trailers

Tijdens de keynote kwamen er diverse trailers voorbij. Apple begon het Mac-event met een video over toegankelijkheid. Het stokpaardje van Apple: hun producten zijn zodanig gemaakt dat ze ook gebruikt kunnen worden door mensen met een beperking. Zo zijn er visuele, auditieve en motorische/fysieke hulpmiddelen. In de video hieronder zie je hoe dat werkt in de praktijk.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Het overgrote deel van de keynote stond echter in het teken van de nieuwe MacBook Pro. Daarmee markeert Apple een bijzondere mijlpaal: het is deze week 25 jaar geleden dat Apple voor het eerst met een notebook kwam. Hoe de apparaten in die tijd geëvolueerd zijn, zie je in deze video:

Met de onderstaande video liet Apple gisteren in vogelvlucht zien wat er mogelijk is met de nieuwe Touch Bar boven het toetsenbord. Het is een ieder geval een hele stap, van een ouderwets qwerty-toetsenbord naar bediening met een aanraakschermpje.

https://youtu.be/wJdeVtnUxuk

Ook in het volgende filmpje worden de mogelijkheden van de Touch Bar op de nieuwe MacBook Pro nog even snel doorgenomen:

En in wat misschien wel het interessantste filmpje van de avond was, komt Chief Design Officer Jonathan Ive aan het woord. Hij heeft het uitgebreid over het nieuwe ontwerp van de MacBook Pro. Natuurlijk komt hierbij de Touch Bar weer aan bod, verder is er onder meer aandacht voor het vernieuwde toetsenbord met vlinder-mechanisme en het Force Touch-trackpad, dat een flink stuk groter is dan zijn voorgangers.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden