Terug naar 'Toekomstige Macs krijgen e-ink-toetsenbord'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Toekomstige Macs krijgen e-ink-toetsenbord'

Door Laura Grootaarts20 oktober 2016 15:092 min. leestijd0

Volgende week is er een Apple-keynote en hoewel we nog volop aan het speculeren zijn over wat voor Macs dat op gaat leveren, zijn er al geruchten over de MacBooks die in 2018 verschijnen. Die krijgen misschien een bijzonder futuristisch e-ink-toetsenbord.e-ink-toetsenbord

Alle toetsen aanpasbaar

Over de MacBook Pro die volgende week gepresenteerd gaat worden, gaat al maanden het gerucht dat deze een rij met dynamische functietoetsen krijgt. Bovenaan het toetsenbord komt een OLED-balk met toetsen die veranderen al naargelang het programma dat je gebruikt. Wat met een enkel rijtje toetsen kan, moet natuurlijk ook met álle toetsen op het toetsenbord mogelijk zijn: dat je ze naar believen aanpast. Maar dat kost veel energie, reden dat er voor de MacBooks van 2018 gekozen wordt voor de energiezuinige e-ink-technologie. E-ink ken je misschien al van e-books.  Die hoef je veel minder vaak op te laden dan een iPad. Apple zou hiervoor al samenwerken met het bedrijf Sonder, dat op zijn website al een e-ink-toetsenbord laat zien. Het toetsenbord komt naar álle MacBook-modellen en is dus niet voorbehouden aan de MacBook Pro.

Voordelen van een e-ink-toetsenbord

Toetsen die aanpasbaar zijn aan de situatie, wat kun je daar precies bij voorstellen? Je zou bijvoorbeeld kunnen wisselen tussen verschillende toetsenbordindelingen. Zo hebben we hier in Nederland een qwerty-toetsenbord, terwijl in Frankrijk het azerty gebruikt wordt. Daar kun je straks dus snel tussen schakelen. Ook is het handig als je een Aziatische taal probeert te leren. Zo zijn er wel meer toepassingen te bedenken: je zou de toetsen kunnen veranderen in emoji naar keuze. Of in handige sneltoetsen die je per programma kunt definiëren. Hoe een e-ink-toetsenbord kan werken, zie je in de afbeelding hieronder.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar