Terug naar Kwartaalcijfers: 47 miljoen iPhones en Apple Watch beter dan verwacht
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Kwartaalcijfers: 47 miljoen iPhones en Apple Watch beter dan verwacht

Door Sven Lamers22 juli 2015 10:302 min. leestijd0

Gisteravond maakte Apple zijn kwartaalcijfers voor het derde fiscale kwartaal van 2015 bekend. Het bedrijf boekte opnieuw een recordomzet en verkocht meer dan 47 miljoen iPhones. Ook de Apple Watch lijkt een groot succes te worden.

In totaal steeg de omzet naar 49,6 miljard dollar, de winst naar 10,7 miljard. In hetzelfde kwartaal afgelopen jaar waren dat nog 37,4 miljard dollar omzet en 7,7 miljard dollar winst.

Kwartaalcijfers Q3/2015

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Verkoopcijfers

Apple heeft in het laatste kwartaal 47,5 miljoen iPhones verkocht. In vergelijking met afgelopen jaar is dat een stijging van 59 procent. Daarnaast kon het bedrijf 10,9 miljoen iPad en 4,7 miljoen Macs verkopen. Hoewel Apple de voorspellingen van analisten nog kon overtreffen, daalde de beurswaarde van het bedrijf met 7 procent.

Apple Watch

Het kwartaal van april t/m juni is ook het eerste waarin de verkoopcijfers van de Apple Watch werden meegenomen. Deze werden niet expliciet benoemd, maar Tim Cook zei dat de Watch een ‘geweldige start’ had. Bovendien ontkende hij de geruchten dat de verkoopcijfers in juni gekelderd zouden zijn. Niets is minder waar, volgens hem had de Watch juist zijn hoogtepunt in juni.

Chief Financial Officer Luca Maestri gaf daarnaast aan dat de Apple Watch het in de eerste negen weken beter deed dan zowel de eerste iPad als de eerste iPhone. De iPhone werd toen 1 miljoen keer verkocht en de iPad 3 miljoen keer. Op basis van deze informatie ging de Apple Watch dus in ieder geval meer dan 3 miljoen keer over de toonbank. Hiermee is de Apple Watch al de meest succesvolle smartwatch tot nu toe.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar