Terug naar ‘Kleine iPhone gaat iPhone SE heten’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Kleine iPhone gaat iPhone SE heten’

Door Laura Grootaarts29 februari 2016 13:142 min. leestijd2

Al een tijdje circuleren er geruchten over de nieuwe 4-inch iPhone die Apple dit voorjaar uit gaat brengen. Tot nu toe werd aangenomen dat het toestel iPhone 5se ging heten, omdat het om een speciale editie van de iPhone 5s zou gaan. Maar volgens 9to5Mac heeft Apple besloten om het cijfer in de naam van de nieuwe iPhone achterwege te laten. De naam wordt dus iPhone SE.

Geen nummer in de naam

Het is voor het eerst in het bestaan van de iPhone dat er een toestel verschijnt zonder nummer in de naam. Dat zou erop kunnen duiden dat deze iPhone uniek is in zijn soort en dat we er niet jaarlijks een update van hoeven verwachten. Het achterwege laten van de ‘5’ lijkt ook qua marketing een goede zet: we zijn inmiddels al dik anderhalf jaar gewend aan de iPhone 6, de iPhone 5se klinkt ook enigszins als een stap terug in de tijd. Dat misverstand heeft Apple op deze manier mooi uit de weg geruimd.

Eerste foto’s iPhone SE opgedoken

Inmiddels zijn er op de Franse website Nowhereelse foto’s gepubliceerd van onderdelen van het nieuwe toestel. Hierop wordt het display van de iPhone SE vergeleken met dat van de iPhone 6s. Het plaatje lijkt een hardnekkig gerucht te bevestigen: de nieuwe 4-inch iPhone mist een functie die de iPhone 6s (Plus) wel heeft, namelijk 3D Touch. Jammer, maar dit zorgt er wel voor dat de prijs van het nieuwe toestel een stuk lager uitvalt: waarschijnlijk kost een los toestel rond de € 500.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

iPhone SE

Presentatie iPhone SE een week uitgesteld

De nieuwe kleine iPhone wordt in maart gepresenteerd tijdens een keynote van Apple. Oorspronkelijk werd 15 maart genoemd als datum voor de keynote, maar nu wordt gedacht aan maandag 21 maart. Tijdens de keynote verwachten we ook de presentatie van een kleinere iPad Pro, en mogelijk is er ook interessant nieuws over de Apple Watch.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
W8post
Lezer
W8post

‘S’ – ‘E’ ? Special Edition??

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Zou goed kunnen. Eerder werd gedacht aan ‘iPhone 5s Enhanced’. Maar dat is met het wegstrepen van de 5 ook weer achterhaald …