Terug naar Jailbreaken is helemaal uit de mode
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Jailbreaken is helemaal uit de mode

Door Sven Lamers24 november 2017 11:282 min. leestijd0

Jailbreaken. Doe jij het nog? In de begintijd van de iPhone was dat om meerdere redenen helemaal hip. Zo kon je apps buiten de App Store om installeren, het uiterlijk van iOS aanpassen en je iPhone simlockvrij maken. Dat het jailbreaken zijn populairste tijd heeft gehad, blijkt nu maar weer. Twee van de grootste hosters van jailbreak-repositories, ModMy en ZodTTD/MacCiti, stoppen ermee. Deze repositories zijn als het ware alternatieve App Stores.

jailbreak-iphone

Een jailbreak-bron over

De repositories van ModMy en ZodTTD/MacCiti waren te vinden in Cydia, een extra app die tijdens het jailbreakproces wordt geïnstalleerd. De mensen van ModMy verwijzen door naar de BigBoss-repository, een van de laatste nog overgebleven bronnen in Cydia.

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

Zoals gezegd: dat de repositories zijn gesloten, is een teken dat het kraken van je iPhone steeds minder populair is geworden. Vroeger liet Apple heel veel functies gewoonweg nog niet toe in iOS en de jailbreakers vulden dit hiaat. In de laatste jaren heeft Apple echter veel meer van de ‘jailbreak-tweaks‘ geïntegreerd in iOS. Het bedieningspaneel, widgets, snelle antwoorden, schermopnames en multitasking zijn maar enkele voorbeelden.

Jailbreak niet meer nodig

Omdat er zo veel functies al in het standaard iOS beschikbaar zijn, is jailbreaken voor velen een overbodige moeite geworden. Begrijpelijk ook, want jailbreaken had ook een groot aantal nadelen. Zo werd het systeem vaak instabieler, om maar te zwijgen van een heleboel beveiligingsgaten die je ermee introduceert.

In een interview met Motherboard zei Cydia-oprichter Jay Freeman het volgende: “Ooit was het zo dat je [door een jailbreak] features kreeg die bijna de reden waren om de telefoon te hebben. Tegenwoordig krijg je alleen maar kleine modificaties.

iOS 11 nog niet gejailbreakt

Nog zo’n voorbode van dat het niet goed gaat met de jailbreak-community. In het verleden was er meestal dagen na de release van een nieuwe iOS-versie een jailbreak uit. Maar iOS 11, dat nota bene al in september uitkwam, is nog steeds niet gejailbreakt. En zo gaat de vicieuze cirkel van het jailbreaken maar door. Het is nauwelijks nog mogelijk om je toestel te jailbreaken en er is steeds minder reden voor.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar