Terug naar Jailbreak-tweak: Verwijder Cydia-apps als gewone apps
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Jailbreak-tweak: Verwijder Cydia-apps als gewone apps

Door Daan Jeuken17 september 2011 07:302 min. leestijd4

De meeste apps die je via Cydia installeert nestelen zich als elke normale app met een icoontje op het homescreen van je iPhone. Maar als de icoontjes gaan wiebelen om ze te verwijderen, dan staat er bij de Cydia-apps geen kruisje. Het verwijderen van Cydia-apps is omslachtig, maar daar gaan we wat aan doen, met de jailbreak-tweak CyDelete.

Uitleg
Apps die je via Cydia installeert dien je ook via Cydia weer te verwijderen. Je gaat naar ‘Beheren>Pakketten’, kiest de betreffende app, klikt op ‘Wijzig’, vervolgens op ‘Verwijder’ en tot slot op ‘Bevestig’. Dat is behoorlijk omslachtig, waarom kun je de jailbreak-apps niet net als elke andere app verwijderen? Nou, dat kan wel: met CyDelete.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Installeren

Stap 1:
Zoek in de Cydia Store op CyDelete. Open het programma, klik rechtsboven op ‘Installeer’ en vervolgens op ‘Bevestig’. Herstart het Springboard als de installatie is voltooid.


Stap 2:
Houd nu je vinger op een app, zodat alle apps gaan wiebelen. Je zult zien dat de Cydia-apps met de gewone apps mee over wiebelen en nu ook een kruisje hebben gekregen. Klik op zo’n kruisje en je Cydia-app wordt verwijderd.


Stap 3:
CyDelete is niet waterdicht, er zijn wel eens Cydia-apps die geen kruisje hebben (zoals OverBoard) en bovendien zijn er tweaks die geen eigen icoontje krijgen. Om die apps te verwijderen zul je toch nog naar ‘Cydia>Beheren>Pakketten>App>Wijzig>Verwijder’ moeten.


Wil jij deze tweak ook gebruiken, maar heb je je iPhone nog niet gejailbreakt? Volg onze workshop.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Missy Teatske
Lezer
Missy Teatske

Met veel pijn en moeite heb ik mijn iPad met iOS 5.1.1 gejailbraiked en staat er een cydia icoon op mijn tablet. Alleen iedereen doet er zo makkelijk over, maar zo makkelijk vind ik het niet. Het enige wat ik wil is twee apps downloaden uit de apstore en dat is tijdschrift.nl en privatediary. Of een dagboek app die ik zowel onder windows 8.1 als op de iPad kan gebruiken. Omdat ik via tijdschrift.nl de libelle lees en een dagboek schrijf op private diary. Ik ben inmiddels al een paar weken verder, maar ik snap er niks van. Heeft iemand… Lees meer »

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Om welke iPad gaat het en kun je de nieuwste iOS (namelijk versie 8.3) installeren? Het is me niet helemaal duidelijk waarom je de apps niet uit de App Store kunt installeren. Staan deze apps die je wilt in de App Store van Apple of niet?

Missy Teatske
Lezer
Missy Teatske

Dank je wel voor je reactie Jelle Mol… Ik heb volgens mij de IPad generation 1 en kan kom niet verder dan iOS 5.1.1. En heb de nieuwste versie van ITunes op mijn pc staan, waar de apps Private diary en tijdschriften.nl al op staan. Maar wat ik ook doe, ik krijg niet de gelegenheid om de versie die bij 5.1.1 hoort te installeren. Deze apps staan beide in de appstore. Het is me wel gelukt met Ibooks en Wordfeud, maar de rest lukt me met geen mogelijkheid. Heb wel de Jailbraik van Cydia erop staan, maar ik kom geen… Lees meer »

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Vreemd, want als je iOS 5.1.1 draait, zou automatisch de oudere versie van een app geïnstalleerd moeten worden (zie bijgevoegd screenshot). Daarvoor heb je geen jailbreak nodig. Ik adviseer je daarom het volgende: 1. Verwijder de bestaande versies van apps die je in iTunes hebt staan (dus verwijderen vanaf je Mac of pc, je vindt ze in de map Muziek>iTunes>Media>Mobile applications). 2. Maak via iTunes een reservekopie van je iPad om alle data op te slaan. 3. Herstel je iPad via iTunes en installeer iOS 5.1.1 opnieuw. Let op: hiermee worden alle gegevens van je iPad gewist. De jailbreak komt… Lees meer »