Terug naar iStudiez Pro: eersteklas studieplanner
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iStudiez Pro: eersteklas studieplanner

Door Redactie iCreate21 februari 2011 09:122 min. leestijd0

In ‘iLike’ vertellen redacteuren van iCreate Magazine over hun favoriete applicaties.
Fred van Lierop raakt niet uitgepraat over de ‘iStudiez Pro‘.

Vorige maand schreef ik hoe de ‘mindmaptechniek’ van iThoughtsHD mijn zonen helpt met leren voor proefwerken en dergelijke. Mindmaps kunnen of willen maken is één ding, het ook doen is iets anders. Nog steeds moet ik mopperen: ‘Ga nou eens aan de slag!’ Planning en motivatie, dat ontbreekt er nog aan. Lesroosters, huiswerk, overhoringen en proefwerken kunnen ze wel netjes in hun agenda bijhouden, maar dat is niet genoeg.

Om de heren op het goede spoor te zetten, liet ik ze hun huiswerk, toetsen en overhoringen overnemen in de app iStudiez Pro op hun iPod touch/iPad. Zoiets was de eerste keer geen klusje waar ze zich graag aan overgaven, maar die app helpt hen nu wel met het plannen van schooltaken. Zo kunnen ze per vak een icoontje instellen en taken op prioriteit met een kleur markeren. Het mooie is dat de app ze ook bijtijds waarschuwt dat er bijvoorbeeld een overhoring of proefwerk aankomt. Waarschuwingssignalen of (push)berichten moeten ze nog wel zelf instellen en ze moeten uiteraard ook de discipline opbrengen er gehoor aan te geven.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Na elke toets of overhoring voeren ze de behaalde cijfers in. De app berekent vervolgens per vak hun gemiddelde rapportcijfer. Gelukkig houdt de app daarbij ook rekening met de wegingsfactor, want proefwerken tellen nou eenmaal zwaarder dan andere toetsvormen. iStudiez Pro is gewoon een aanrader voor scholieren en studenten die moeite hebben met plannen. Helaas, één ding ontbreekt nog: het beloningssysteem dat hen gemotiveerd moet houden. Misschien moet ik daar zelf maar een app voor schrijven.

Prijs: € 2,39. Universele app voor iPhone en iPad.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar