Terug naar Wordt je iPhone traag door de iOS 11-update?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Wordt je iPhone traag door de iOS 11-update?

Door Laura Grootaarts9 oktober 2017 11:342 min. leestijd16

Telkens als er een nieuwe iOS-versie verschijnt, klagen mensen dat hun iPhone trager is geworden. Ook dit jaar werd er in september via Google opvallend veel gezocht op iPhone traag. Maar uit onderzoek blijkt dat iOS 11 oude iPhones niet vertraagt.

Maakt Apple je iPhone trager?

Het lijkt bijna een truc van Apple: oude iPhones traag maken met een iOS-update, net als er nieuwe iPhones op de markt komen. Maar volgens Futuremark kan de complottheorie naar het rijk der fabelen verwezen worden, zo blijkt uit een uitvoerige  benchmarktest die zij gedaan hebben. Zij bestudeerden 100.000 iPhones in zeven verschillende modellen. De snelheid van deze toestellen werd gemeten onder iOS 9, iOS 10 en het recent verschenen iOS 11.

iphone 5s spacegrijs

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Het interessants zijn de uitslagen van de iPhone 5s, omdat dat het oudste toestel is waarop iOS 11 nog draait. Hier zou je de verschillen dus het snelst moeten merken. Maar wat blijkt? De testresultaten laten een heel stabiel beeld zien over de afgelopen jaren en de updates hebben dus nauwelijks invloed op de snelheid. Bij de andere onderzochte iPhone-modellen is het beeld vergelijkbaar.

iPhone 5s: snelheid met iOS 11

iPhone traag na update iOS 11

Toch zijn iPhone-gebruikers ervan overtuigd dat hun oude toestel langzamer aanvoelt dan voorheen. Hoe kan het nou dat mensen het zo ervaren, als keiharde getallen bewijzen dat het niet zo is? Futuremark heeft daarvoor verschillende verklaringen.

Zo werken de nieuwste apps, ontwikkeld voor de meest recente toestellen, minder soepel op oudere iPhones. Of zelfs helemaal niet, want voor bijvoorbeeld die leuke augmented-realityfuncties is minimaal een iPhone 6s vereist. Daarnaast heb je juist de oudere apps, en die zijn vaak nog niet meteen geoptimaliseerd voor het nieuwe besturingssysteem. En dan is er ook nog een psychologisch effect. Want zo’n nieuwe iPhone 8 of iPhone X is wel érg aanlokkelijk, maar dan moet je voor jezelf nog wel even goedpraten dat je oude iPhone echt niet meer voldoet.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

16
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Dick Schaap
Lezer
Dick Schaap

Wel zeker was de iPhone (iPhone 6) merkbaar trager na de update iOS 11. Daar is geen onderzoek voor nodig. Met de laatste update 11.03 heeft Apple dit weer (in stilte) gecorrigeerd. [macopleiding.nl]

Merel
Lezer
Merel

Bij mij is hij na de update naar ios 11.03 juist weer trager geworden.. En batterij snel leeg.

Candice-Cécile Schoneveld
Lezer
Candice-Cécile Schoneveld

hier ook batterij valt uit bij 25% en camera openen duurt eeuwigheid… (dus leuke momenten van de kleine is dan al weg 🙁 )

Ron Warris
Lezer
Ron Warris

Batterij op 25 % uitvallen : dan zou ik je accu laten nakijken want die kon wel eens “op” zijn.

Candice-Cécile Schoneveld
Lezer
Candice-Cécile Schoneveld

Klopt! Had nog maar 69% capaciteit om op te laden. Nieuwe accu er in gaat stuk beter! Thnx voor het mee denken

Rollingthunder
Lezer
Rollingthunder

Ben echt geen techneut, maar weet toch echt zeker dat mijn iPhone 6 veel trager is geworden, zelfs bij snel een bericht typen hapert hij. Openen van apps is ook drama, duurt soms wel 5 seconden. Als dit niet beter word ga ik toch weer naar een Android toestel. Meest irritant vind ik dat het niet wordt erkend!

Sjaaki
Lezer
Sjaaki

Gooi de apps er af wat je niet gebruik. De apps de veel van de processor vreet zoo als Skype en Facebook er af . En duo bellen .Of het nut heeft weet ik niet . En gooi ook het nieuws er af . Ik mag hopen dat er wat voor uitgang komt .maar probeer het eens

nlBastiaan
Lezer
nlBastiaan

Klopt niet, iPhone 6 is na update 11.0.3 wel degelijk trager. Zowel het starten van de apps als invoeren van tekst bij apps of internet. Eigenlijk raar?

Ron Warris
Lezer
Ron Warris

Zelfde ervaring. Kantel je je scherm van landscape naar portret modus, kun je gerust een paar seconden wachten. Idem met tekst invoeren. Apps lijken normaal op te starten, maar in-app is er continu vertraging.
Model iPhone 6, 16 GB. IOS 11.0.3

Bas Koster
Lezer
Bas Koster

Had ik ook met de iPhone6S.
Vandaag update gemaakt naar iCloud en de telefoon helemaal gewist en opnieuw geïnstalleerd.
Het werkt! Weer zou snel als twee jaar geleden toen ik ‘m kocht.
Tip: Gooi eerst alle apps weg die je niet meer gebruikt, voordat je een reserve kopie maakt? Hij is nu heel lang bezig met het installeren van apps die ik eigenlijk niet meer gebruik.
Groet,
Bas Koster

Gerard Terpstra
Lezer
Gerard Terpstra

Klopt zeker niet. Mijn IPhone 6 reageert traag op app,s en invoeren tekst. Had al eerder gevoel dat deze IOS geen verbetering is. Dus al die onderzoeken kloppen niet. Batterij is sneller leeg, al laten vernieuwen, wat ook niet helpt. Wil graag terug naar vorig IOS als dat zou kunnen. Dank Apple
iPhone 6 IOS 11.03 64GB

Sjaaki
Lezer
Sjaaki

Doen ze met op zet . Mijn zus heeft de iPhone s6 .die is nu zoo traag .dat het onbruikbaar is . Ik zit zelf bij Samsung s8 . Daar is niks gek mee . Maar ik vind dat apple wel moet stoppen met die grappen. Ze doen dat .om dat ze willen .dat ze over gaan naar de iPhone 8 . Ik vin dat er veel klachten zijn over apple . De batterij en en de speaker en de iOS 11. En als een iPhone kapot is binnen de garantie willen ze een tweedehandse aan smeren. Waar van ook… Lees meer »

Sjaaki
Lezer
Sjaaki

Ik wil effen nog zeggen dien een klacht bij apple in . Ik wil nog zegen dit valt onder frauden. Ze worden daar ook nog voor aan geklaag. Ik vin het rot voor julie. Het probleem zal zeker nog lang blíjven. En koop verloopig geen iPhone 6 of 7 . Dat het recht is gezet

Sjaaki
Lezer
Sjaaki

Ik heb wat tips wat misschien kan helpen. Gooi Facebook er af .En duo bellen er af gooien en Skype. Die vreet veel van de processor. Of het nut heeft weet ik niet .en gooi de apps er af wat je niet gebruik

Qwitnix
Lezer
Qwitnix

Klopt idd allemaal die van mij is ook traag batterij is snel leeg telefoon geeft steeds aan ios 11,2,1 update . iphone loopt te kloten met zijn materiaal alhoewel ik in de veronderstelling ben dat het mijn telefoon is . die amerikanen willen gewoon n vinger in de pap houden door te gaan klooien met updates .

cees
Lezer
cees

bullshit, heb de ene iphone 6 wel op ios 11.1 en de ander nog niet, duidelijk vertraagd bij nieuwe ios, sommige apps haperen en of blijven hangen, siri reageerd waardeloos, kortom een hele slechte update, ik ga weer terug naar ios 10. maar no way dat ik hier na nog een apple koop, ben er al bij van af de iphone 3, maar het word steeds slechter.