Terug naar iPhone SE uit elkaar gehaald: onderdelen van de 5s, 6 en 6s
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone SE uit elkaar gehaald: onderdelen van de 5s, 6 en 6s

Door Sven Lamers31 maart 2016 14:372 min. leestijd0

Het Canadese bedrijf Chipworks heeft de iPhone SE van Apple uit elkaar gehaald en daarbij een aantal interessante details ontdekt. Apple gebruikt voor de 4-inch iPhone, die erg lijkt op de drie jaar oude iPhone 5s, onderdelen van drie verschillende iPhone-generaties. Volgens Chipworks is dat prima gelukt: ‘Het is lastig om de juiste balans tussen oud en nieuw te vinden bij zo’n lage prijs’.

iPhone SE teardown

Processor

De processor van de iPhone SE komt, dat had Apple al verteld, van de iPhone 6s. De A9 in het uit elkaar gehaalde model werd door TSMC geproduceerd. Ook het werkgeheugen van Hynix is hetzelfde als bij de iPhone 6s – Apple geeft de SE dus in totaal 2 GB RAM. En ook de NFC-chip voor Apple Pay van het Nederlandse NXP is zowel in de SE als de 6s te vinden, evenals de 6-axis-bewegingssensor en de audiochip van Cirrus Logic.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Modem en beeldscherm

De modem van Qualcomm werd daarentegen al in de iPhone 6 gebruikt en is dus een jaartje ouder. Nog ouder zijn de onderdelen voor het beeldscherm. Voor de touchscreen-controller gebruikt Apple onderdelen van Broadcom die oorspronkelijk in de iPhone 5s zaten. Het is maar logisch ook, de resolutie van het beeldscherm bleef ongewijzigd ten opzichte van de drie jaar oude voorganger – hier had Apple dus sowieso geen nieuwe controller nodig.

Nieuwe onderdelen

Apple gebruikt hier en daar overigens ook nieuwe onderdelen in de iPhone SE. Zo zit er een nieuwe chip in voor het energiebeheer  die er waarschijnlijk voor zorgt dat de accu van de SE het iets langer volhoudt. Ook de flashgeheugencellen van Toshiba zijn nieuw, evenals de microfoon en antenne. De iPhone SE is officieel sinds afgelopen dinsdag in Nederland te bestellen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone SE
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar